Vatikanstaten

Vælg datoer

Hvad er Vatikanet?

Alle har hørt om Vatikanet, Men hvad er det egentlig? Er det en del af Rom? Er det et uafhængigt land? Er der kun adgang for præster? Vatikanet er omgærdet af mange mysterier og misforståelser. Så her får du 5 spændende fakta der næsten overgår fantasien.

 • Verdens mindste land

  1. Verdens mindste land

  Bystaten Vatikanet er verdens mindste uafhængige nationalstat, med en befolkning på 842 personer og et arial på 0,44 km2 (det svarer til omkring en ottendedel af Central Park i New York).

 • En økonomi uden handel eller skatter

  2. En økonomi uden handel eller skatter

  Da Vatikanet har en helt igennem ikke-kommerciel økonomi, kommer indtægterne fra donationer, museumsbilletter og salg af frimærker, bøger og souvenirs.

 • Et kulturelt overflødighedshorn

  3. Et kulturelt overflødighedshorn

  Vatikanet, der byder på de verdensberømte Vatikanmuseer, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken, er et meget populært turistmål, der tiltrækker over 4 millioner besøgende hvert år.

 • Paven har en hemmelig flugtvej

  4. Paven har en hemmelig flugtvej

  I 1277 blev der bygget en hemmelig passage mellem Vatikanet og den nærmeste borg, Engelsborg. Det gav Paven en flugtvej, hvis byen blev angrebet.

 • Nej, det er ikke gadeteater!

  5. Nej, det er ikke gadeteater!

  Mændende klædt i farverige dragter, der står foran byens indgange, er den berømte Schweizergarde. Den bestod oprindelig af lejesoldater, men i dag er det Vatikanets permanente hær.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg komme?

  Vatikanet er et ekstremt populært turistmål året rundt. Hvis du ønsker en mere rolig tur, er det bedst at rejse i lavsæsonen, mellem november og februar.

 • Giv dig god tid

  Der er så meget at se i Vatikanet, så sørg for at have god tid. Bemærk, at hvis du vil se Det Sixtinske Kapel, er det vigtigt, at du ankommer til Vatikanmuseet før kl. 15.00, så du kan nå til kapellet før det lukker.

 • Vil du booke en tur?

  Selvom der er mere end nok at se på egen hånd, kan du få endnu mere at vide om Vatikanets rige historie, hvis du har lyst. Der findes mange fremragende ture, både offentlige og private. Bemærk, at de private ture skal bookes i god tid, i forvejen.

 • Besøg paven

  Du løber sandsynligvis ikke ind i Paven på dit besøg i Vatikanet. Men hver onsdag holder han offentlig audiens. Om sommeren på Peterspladsen og om vinteren i Audienssalen. Audiensen begynder kl. 10.30, men kom før hvis du vil sikre dig en god siddeplads. Sikkerhedskontrollen åbner mellem kl. 08.00 og 08.30.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  365 dage om året!
 • Hvad er prisen?
  Gratis at se på udefra. Billetpriserne varierer.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ikke obligatorisk, men anbefales.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Taxa, bus, metro eller til fods fra Rom. Se her for yderligere information.
 • Yderligere tips
  * Pak let! Store tasker er ikke tilladt på museerne.
  * De fleste museer har ikke aircondition, så klæd dig passende i forhold vejret og husk en flaske vand.

Andre seværdigheder i Vatikanstaten

Vil du se alle oplevelser i Vatikanstaten? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Vatikanstaten

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 126.675 anmeldelser

Great tour and guide ! Stefano made the tour very intresting and added a touch of humor to the storytelling. He took us to all important parts of the museum, the chapel and showed us the Way to the Peters church. He told us all the important parts of the history linked to the pieces we passed and answered all the questions we had. Great tour wearth all the money!

Fungerede fint, kom hurtigt igennem ved indgangen. Man skal dog stadig bytte sin voucher på mobilen til en billet i en af billetstanderne på museet. Vi var heldige, at der ikke var kø, men det er man jo ikke sikret.

Det var ret praktisk og nemt at have købt entre billetter på forhånd og de kontorer i Rom var ret hjælpsomt med at planlægge besøgene. Rigtig god oplevelse.

Luigi was a great guide, he knew a lot and really got his participants involved! A lot of enthusiasm and overall a very good experience. Would come again.

its quicker that i have this ticket, i enjoy the batican museum , so amaze with all those artifacts , its pverwhelming