Oplevelser i
Vatikanstaten

Se skattene i Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken.

Vælg datoer

Hvad er Vatikanet?

Alle har hørt om Vatikanet, Men hvad er det egentlig? Er det en del af Rom? Er det et uafhængigt land? Er der kun adgang for præster? Vatikanet er omgærdet af mange mysterier og misforståelser. Så her får du 5 spændende fakta der næsten overgår fantasien.

 • Verdens mindste land

  1. Verdens mindste land

  Bystaten Vatikanet er verdens mindste uafhængige nationalstat, med en befolkning på 842 personer og et arial på 0,44 km2 (det svarer til omkring en ottendedel af Central Park i New York).

 • En økonomi uden handel eller skatter

  2. En økonomi uden handel eller skatter

  Da Vatikanet har en helt igennem ikke-kommerciel økonomi, kommer indtægterne fra donationer, museumsbilletter og salg af frimærker, bøger og souvenirs.

 • Et kulturelt overflødighedshorn

  3. Et kulturelt overflødighedshorn

  Vatikanet, der byder på de verdensberømte Vatikanmuseer, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken, er et meget populært turistmål, der tiltrækker over 4 millioner besøgende hvert år.

 • Paven har en hemmelig flugtvej

  4. Paven har en hemmelig flugtvej

  I 1277 blev der bygget en hemmelig passage mellem Vatikanet og den nærmeste borg, Engelsborg. Det gav Paven en flugtvej, hvis byen blev angrebet.

 • Nej, det er ikke gadeteater!

  5. Nej, det er ikke gadeteater!

  Mændende klædt i farverige dragter, der står foran byens indgange, er den berømte Schweizergarde. Den bestod oprindelig af lejesoldater, men i dag er det Vatikanets permanente hær.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg komme?

  Vatikanet er et ekstremt populært turistmål året rundt. Hvis du ønsker en mere rolig tur, er det bedst at rejse i lavsæsonen, mellem november og februar.

 • Giv dig god tid

  Der er så meget at se i Vatikanet, så sørg for at have god tid. Bemærk, at hvis du vil se Det Sixtinske Kapel, er det vigtigt, at du ankommer til Vatikanmuseet før kl. 15.00, så du kan nå til kapellet før det lukker.

 • Vil du booke en tur?

  Selvom der er mere end nok at se på egen hånd, kan du få endnu mere at vide om Vatikanets rige historie, hvis du har lyst. Der findes mange fremragende ture, både offentlige og private. Bemærk, at de private ture skal bookes i god tid, i forvejen.

 • Besøg paven

  Du løber sandsynligvis ikke ind i Paven på dit besøg i Vatikanet. Men hver onsdag holder han offentlig audiens. Om sommeren på Peterspladsen og om vinteren i Audienssalen. Audiensen begynder kl. 10.30, men kom før hvis du vil sikre dig en god siddeplads. Sikkerhedskontrollen åbner mellem kl. 08.00 og 08.30.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  365 dage om året!
 • Hvad er prisen?
  Gratis at se på udefra. Billetpriserne varierer.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ikke obligatorisk, men anbefales.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Taxa, bus, metro eller til fods fra Rom. Se her for yderligere information.
 • Yderligere tips
  * Pak let! Store tasker er ikke tilladt på museerne.
  * De fleste museer har ikke aircondition, så klæd dig passende i forhold vejret og husk en flaske vand.

Andre seværdigheder i Vatikanstaten

Vil du se alle oplevelser i Vatikanstaten? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Vatikanstaten

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 126.675 anmeldelser

Vores guide Marle var helt fantastisk! Hun havde en imponerende viden om både historie og religion og formidlede det på en fantastisk måde. Vi kan varmt anbefale en guidet tur i Peterskirken og det var også det hele værd at komme helt op i toppen og nyde den smukke udsigt over byen. Det ville vi ikke have undværet! Vi tog den tidligste tur, hvor der endnu ikke var så mange mennesker, og det vil vi også klart anbefale. Selvom man kommer foran med guiden og ikke skal stå i lange køer, så er det bedst at være der uden der er for mange. God tur - vi kan i hvert fald klart anbefale det!

Basilikaen er betagende, og Daniele V var en meget vidende og underholdende guide. Fra Peterspladsen til kneben med en fantastisk samling af kolossale statuer og smukke mosaikker til taget og kuplen, var det værd at høre om sammenløbet af Romerriget og den katolske kirke, såvel som den rolle Benito Mussolini spillede i etableringen af Vatikanet som en suveræn stat.

Vældig hyggelig og god rundtur. Vi var blot 11 deltagere, og det er godt. Den blev desværre rykket, så vi måtte ile for at nå det inden lukketid.

Marlé var en fantastisk guide! Hun fortalte om seværdighederne og satte samtidig seværdighederne i et historisk perspektiv

Mario var helt vildt god. Yderst gennemført rundvisning.