Venedig

Vælg datoer

Seværdigheder i Venedig

De 10 bedste ting i Venedig

Venedig er smukkere, mere charmerende og har en langt mere spændende historie end de fleste andre byer. Der er så meget at se, at det kan være en hård opgave at vælge. Her er de allervigtigste seværdigheder, som du bare må se i den flydende by.

 • Canal Grande

  1. Canal Grande

  Canal Grande er Venedigs største boulevard og den består af vand! Tag en vandbus, taxabåd eller en af de ikoniske gondoler og glid forbi perlerækken af vidunderlige historiske bygninger langs kanalerne.

 • Dogepaladset

  2. Dogepaladset

  Når du står foran paladsets fornemme marmorfacade, bliver du imponeret, men indenfor bliver du fuldstændig betaget af de kunstskatte, du møder. Hvis du er vild med historie og klassisk kunst, kommer du måske aldrig ud igen.  

 • Markuskirken

  3. Markuskirken

  Denne overdådige kirke er Venedigs kronjuvel. Den er et festfyrværkeri af byzantinsk arkitektur med kuplerne, de forunderlige facader og de fantastiske mosaikker.

 • Sukkenes Bro

  4. Sukkenes Bro

  Når du sejler i gondol med din elskede, så læg vejen forbi Sukkenes Bro - legenden fortæller, at et kys under broen giver evig kærlighed og lykke.

 • Markuspladsen

  5. Markuspladsen

  Den kæmpestore offentlige plads ligger i hjertet af Venedig. Napoleon var så betaget af den smukke arkitektur, at han kaldte Markuspladsen for "Europas største stadsestue".

 • Rialtobroen

  6. Rialtobroen

  Rialtobroen er den ældste og mest fortryllende af alle broerne over Canal Grande. Det er en god ide at komme tidligt, før turistmylderet, og nyde den fantastiske udsigt i ro og mag.

 • Lidoen i Venedig

  7. Lidoen i Venedig

  Tag et pusterum fra strømmen af turister og besøg den charmerende Lido. Efter en kort bådtur, finder du stedet hvor Venedigs bedste (og billigste) restauranter gemmer sig.

 • Teatro La Fenice

  8. Teatro La Fenice

  Du behøver ikke at være operaelsker for at blive helt overvældet af det overdådige Teatro La Fenice, der er et af de vigtigste og mest anerkendte operahuse i operaens historie.

 • Torcello

  9. Torcello

  Den stille, billedskønne ø, Torcello, passer perfekt til en afslappet udflugt. Husk at besøge den charmerende kirke og se den fantastiske udsigt fra klokketårnet.

 • Gallerie dell’Accademia

  10. Gallerie dell’Accademia

  Du finder nogle af de flotteste eksempler på venetiansk kunst på dette museum. Bare maleriernes størrelse er imponerende - pas på du ikke får hold i nakken.

Planlæg dit besøg

 • Spar penge på transport

  Byens gader består af vand, men du behøver ikke bruge de dyre vandbusser (vaporetti) hele tiden. Hvis du vil slippe for ubehagelige overraskelser, kan du købe flere billetter ad gangen eller en dagsbillet, der gælder i 12 timer og koster det samme som 3 enkeltbilletter. Prisen falder for længere perioder. Med en ugebillet sparer du allermest.

 • Bardisken er din bedste ven

  Mad og drikke kan være meget dyrt i Venedig. På barer og i restauranter koster det normalt mere, hvis du sidder ved et bord, så sæt dig i stedet i baren, her kan du kan undgå at betale helt op til 500 % i tillægsgebyr, uanset om du spiser eller bare drikker kaffe!

 • Nyd udsigten

  Udsigten over hele byen fra toppen af kirketårnet på Markuspladsen er en af Venedigs helt store attraktioner og koster 8 EUR. Men det er både bedre og billigere at gå over til San Giorgeo Maggiore, hvor udsigten er væsentlig smukkere og prisen blot er 3 EUR.

Praktisk information

 • Sprog
  Italiensk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +39
 • Bedste tid at tage dertil
  Fra september til november er byen mest behagelig.

Alla saker att se i Venedig

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Venedig? Klicka här för en fullständig lista.

Det synes rejsende om Venedig

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 71.980 anmeldelser

Virkelig god madtur. Vores rigtigt søde og oplagte lokale engelsktalende guide Genny viste os nogle seværdigheder, vi ikke selv ville havde fundet og hun fortalte om livet i byen. Maden, drinksene og de små steder vi besøgte var hele turen værd. Nb. Vi startede kl.16.30 og skippede aftensmaden. Det eneste vi fortrød var, at vi ikke havde taget turen første tidligere på rejsen, så vi havde haft bedre tid til at komme tilbage til nogle af stederne og smage mere af maden.

Det fungerede fint - dog var jeg ikke lige opmærksom på at de billetter vi trak i automaten til Vaporettoen (bådbusserne) ville gælde samtlige 72 timer...... heldigvis havde vi ikke smidt dem ud efter første tur, så vi reddede skindet. Ellers tror jeg pengene ville have været spildt. Så pas godt på billetterne, når I har trukket dem i automaten i Venedig......

Mattia var en rigtig dygtig guide. Vi fik en god rundtur i Venedig. Han havde booket tid til at se byen fra rooftop på et varehus. Han viste os sine egne små spots til god udsigt. Han talte godt engelsk. Han er en rigtig rar ung mand. Vi kan anbefale det. Det er et godt koncept med lokale, der viser deres by frem.

Turen var godt gennemført, og en god afveksling til at gå rundt i Venedig selv. De 2 første øer var underholdende. Den første med glaspusteri, og den anden med malede huse. Den sidste ø var der ikke noget på. Den var virkelig dødsyg. Der var intet at se. Alle sad bare og ventere på at sejle tilbage til Venedig.

Super fin tur med perfekt tid på hver ø! Sød og let forståelig guide. Spændende glaspusteri, og sjovt at se de smukke huse på Burano. Torcello var dog ikke noget specielt. OBS: Det er billigere at købe ved færgen end på GetYourGuide (2€ billigere pr billet)