Venedig
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Venedig

Se alle oplevelser i Venedig

Topseværdigheder i Venedig

De 10 bedste ting i Venedig

Venedig er smukkere, mere charmerende og har en langt mere spændende historie end de fleste andre byer. Der er så meget at se, at det kan være en hård opgave at vælge. Her er de allervigtigste seværdigheder, som du bare må se i den flydende by.

Canal Grande

Canal Grande

Canal Grande er Venedigs største boulevard og den består af vand! Tag en vandbus, taxabåd eller en af de ikoniske gondoler og glid forbi perlerækken af vidunderlige historiske bygninger langs kanalerne.

Dogepaladset

Dogepaladset

Når du står foran paladsets fornemme marmorfacade, bliver du imponeret, men indenfor bliver du fuldstændig betaget af de kunstskatte, du møder. Hvis du er vild med historie og klassisk kunst, kommer du måske aldrig ud igen.  

Markuskirken

Markuskirken

Denne overdådige kirke er Venedigs kronjuvel. Den er et festfyrværkeri af byzantinsk arkitektur med kuplerne, de forunderlige facader og de fantastiske mosaikker.

Sukkenes Bro

Sukkenes Bro

Når du sejler i gondol med din elskede, så læg vejen forbi Sukkenes Bro - legenden fortæller, at et kys under broen giver evig kærlighed og lykke.

Markuspladsen

Markuspladsen

Den kæmpestore offentlige plads ligger i hjertet af Venedig. Napoleon var så betaget af den smukke arkitektur, at han kaldte Markuspladsen for "Europas største stadsestue".

Rialtobroen

Rialtobroen

Rialtobroen er den ældste og mest fortryllende af alle broerne over Canal Grande. Det er en god ide at komme tidligt, før turistmylderet, og nyde den fantastiske udsigt i ro og mag.

Lidoen i Venedig

Lidoen i Venedig

Tag et pusterum fra strømmen af turister og besøg den charmerende Lido. Efter en kort bådtur, finder du stedet hvor Venedigs bedste (og billigste) restauranter gemmer sig.

Teatro La Fenice

Du behøver ikke at være operaelsker for at blive helt overvældet af det overdådige Teatro La Fenice, der er et af de vigtigste og mest anerkendte operahuse i operaens historie.

Torcello

Torcello

Den stille, billedskønne ø, Torcello, passer perfekt til en afslappet udflugt. Husk at besøge den charmerende kirke og se den fantastiske udsigt fra klokketårnet.

Gallerie dell’Accademia

Du finder nogle af de flotteste eksempler på venetiansk kunst på dette museum. Bare maleriernes størrelse er imponerende - pas på du ikke får hold i nakken.

Planlæg dit besøg i Venedig

Spar penge på transport

Byens gader består af vand, men du behøver ikke bruge de dyre vandbusser (vaporetti) hele tiden. Hvis du vil slippe for ubehagelige overraskelser, kan du købe flere billetter ad gangen eller en dagsbillet, der gælder i 12 timer og koster det samme som 3 enkeltbilletter. Prisen falder for længere perioder. Med en ugebillet sparer du allermest.

Bardisken er din bedste ven

Mad og drikke kan være meget dyrt i Venedig. På barer og i restauranter koster det normalt mere, hvis du sidder ved et bord, så sæt dig i stedet i baren, her kan du kan undgå at betale helt op til 500 % i tillægsgebyr, uanset om du spiser eller bare drikker kaffe!

Nyd udsigten

Udsigten over hele byen fra toppen af kirketårnet på Markuspladsen er en af Venedigs helt store attraktioner og koster 8 EUR. Men det er både bedre og billigere at gå over til San Giorgeo Maggiore, hvor udsigten er væsentlig smukkere og prisen blot er 3 EUR.

Praktisk information

 • Sprog
  Italiensk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +39
 • Bedste tid at tage dertil
  Fra september til november er byen mest behagelig.

Oplevelser i Venedig

De mest populære seværdigheder i Venedig

Byer i Italien

Andre seværdigheder i Venedig

Vil du se alle oplevelser i Venedig? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Venedig

En super tur rundt på et par af de nærliggende øer, Murano med de fine glaspusterier, besøget virkede dog som om hovedformålet var at man skulle købe noget glaskunst, fremfor at se sig om på øen. Burano, med de mange flotte farvede huse var en fantastisk oplevelse, absolut mit favorit sted. Den 3. Ø var i min optik ligegyldig, en lang gåtur for at komme op til en gammel kirke og en antikforetning.

Murano, Burano og Torcello-øerne: Heldagstur Anmeldt af Rene, 08/06/2019

Det fungerede fint - dog var jeg ikke lige opmærksom på at de billetter vi trak i automaten til Vaporettoen (bådbusserne) ville gælde samtlige 72 timer...... heldigvis havde vi ikke smidt dem ud efter første tur, så vi reddede skindet. Ellers tror jeg pengene ville have været spildt. Så pas godt på billetterne, når I har trukket dem i automaten i Venedig......

Mattia var en rigtig dygtig guide. Vi fik en god rundtur i Venedig. Han havde booket tid til at se byen fra rooftop på et varehus. Han viste os sine egne små spots til god udsigt. Han talte godt engelsk. Han er en rigtig rar ung mand. Vi kan anbefale det. Det er et godt koncept med lokale, der viser deres by frem.

Venedig: Privat tur med lokal guide Anmeldt af Nina, 08/10/2020

Fin lille rundtur til de 3 øer. Kunne lige nå en kulturel smagsprøve

Virkelig dejlige sejlture til og mellem øerne. Fin intro til de 3 forskellige øer på båden. Fik ekstra dejlig lang sejltur retur til togstationen. Skønt! Lidt besværligt at mobilbillet først skulle byttes til en i papir v selskabets billetkontor.

Fantastisk og entusiastisk guide gjorde turen til en oplevelse.

Nemt og let at finde opsamlingssted. Alt klappede og fungerede. Der var styr på deltager og guider. Vores guide var meget levende og entusiastisk, hvilket var medvirkende til at tiden bare fløj afsted. En fantastisk god oplevelse.