Versailles-slottet


Versailles 5 højdepunkter

Versaillesslottet er, uden overdrivelse, et af de mest majestætiske steder i verden. Så det kan ikke undre nogen, at det har over 10 millioner besøgende om året. Hver eneste krog er værd at udforske, men hvis tiden er kort, kommer højdepunkterne her.

 • Spejlsalen

  1. Spejlsalen

  Dette er slottets mest strålende og prangende sal. Hvert eneste af de 17 buede vinduer er dekoreret med 21 spejle. Det er et fantastisk syn, når lyset reflekteres af 357 spejle!

 • Det kongelige kapel

  2. Det kongelige kapel

  Der er ialt 5 kapeller på slottet, men det kongelige kapel er det mest imponerende med sin overdådige arkitektur. Det var her Marie Antoinettes bryllup foregik.

 • De Kongelige Gemakker

  3. De Kongelige Gemakker

  De kongelige gemakker er fuldkommen fortryllende og overdådigt dekorerede fra gulv til loft. Det er meget rammende at kalde denne bolig for " en konge værdig".

 • Ursalen

  4. Ursalen

  Det 250 år gamle ur i denne sal er et teknisk vidunder. Det viser ikke bare tid og dato, men også månens faser og fungerer som en mekanisk model af Kopernikus solsystem, med planeterne der bevæger sig rundt!

 • Haverne

  5. Haverne

  Versailles haver, med de velholdte græsplæner, geometriske blomsterbede, rækkerne af statuer og skønne dekorative søer og kanaler, overgår næsten slottets interiør.

Planlæg dit besøg

 • Undgå mandage

  Husk at slottet holder lukket om mandagen, når du planlægger din tur til Versailles. Alle andre dage er åbningstiden fra kl. 09.00 til kl. 17.30, og fra april til oktober, er åbningstiden forlænget til kl.18.30.

 • Kom tidligt!

  Du vil blive overrasket over, hvor stort Versaillesslottet er og hvor meget der er at se. Selv hvis du kun holder dig til de højdepunkter, vi har beskrevet her, har du brug for masser af tid. Hvis du på den anden side har planer om at se det hele, må du overveje at bruge mere end en dag i Versailles.

 • Fontæneshow

  Versaillesslottets musikalske fontæneshows, hvor vand og musik spiller sammen, er en stor oplevelse. De holdes i sommerhalvåret fra april til oktober, hver weekend og i ferier fra kl 11.00 til kl. 12.00 og igen fra kl.15.30 til kl. 17.00. Det er bestemt noget, du skal huske at tage med i din planlægning af besøget.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket mandag. Åbningstiderne varierer fra højsæson (d. 1. april til d. 31. oktober) til lavsæson (d. 1. november til d. 31. marts)
 • Hvad er prisen?
  Billetter til ture med guide fra 32 EUR, afhængigt af hvilken tur du vælger.
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, men du har mulighed for at vælge audioguide.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Versailles ligger 1 times kørsel fra byen. Du kan komme derud enten med Versailles-ekspresbussen, der kører 2 gange om dagen fra Eiffeltårnet, eller tage SNCF-toget enten fra Montparnasse Station eller Saint-Lazaire Station. 
 • Yderligere tips

  • Hold dig informeret om biletternes gyldighedsperiode og togtiderne forud for dit besøg.

  • Det er ikke tillad at fotografere med blitz inde på slottet.

Det synes rejsende om Versailles-slottet

Samlet bedømmelse

4.3 / 5

baseret på 22.751 anmeldelser

Hvis du vil se Versailles slot, så skal man booke denne tur på forhånd

Jeg har booked denne tur gennem gennem getyourguide til påsken 2017. Vi var 2 der skulle med og havde overordnet en meget positiv oplevelse. Vi skulle mødes ved St Lazare stationen kl. 9, og i billetten blev det anbefalet, at man mødte frem 10 min før. Vi var der lidt for tidligt, dvs. omkring 30 min før togets afgang, men det viste sig, at toget ikke kørte kl. 9, men faktisk kl. 08.50, så man kunne i princippet godt blive forsinket. Det kunne være bedre, hvis togets afgang stemte helt overens med, hvad der står i billetten. Biletter til og fra Paris til Versailles er inklusiv aktiviteten. Picnik var fantastisk og markedet var en super oplevelse. Slottet er smukt og jeg kunne nok aldrig drømme om at komme ind i slottet, hvis jeg ikke havde en købt billet på forhånd. Køen er ekstrem lang, på trods af at det ikke var højsæson. Vores italienske guide, Martina, var supersød og dygtig, og præsenterede den franske historie meget godt. Tak til hende :)

Kan varmt anbefales. Vi ankom 9.15 og stod i kø i 1t 40m lidt lang tid, men da først kom ind var der ikke problemer. Slottet er fantastisk og ufattelig stort. Det tager ca 2 timer at gå rundt med audioguides, som fungerer fint. Efter turen rundt på slottet kan man gå ud i haven som er ekstrem stor. Man kan reelt ikke gå haverne rundt på en dag. Heldigvis kan man lege en golfbil og køre rundt. 34 euro/time hvilket betød at vi kunne køre rundt i roligt tempo og opleve området. Golfbilen var klart pengene værd. De har iøvrigt et smart system hvor de opbevarer den medbragte mad på køl mens man er inde på slottet. Helt gratis og næsten ingen ventetid. Det er derved nemt at have egen madkurv på turen. Hvis man bor i nærheden kan man sagtens bruge to dage på at opleve hele området, men det koster ekstra at komme ind i de andre små slotte og museer.

Fantastisk sted der skal opleves, ikke beskrives.

Hvis man syntes det "gamle" kongeslot Louvre i Paris er stort, skal man lige slå en "smut" forbi det "nye" kongeslot i Versailles. Så kan man snakke om STORT. Et fantastisk bygningsværk med lige så fantastisk have. Man når absolut IKKE at se det hele på en dag. En lille hage ved det, er ventetiden på at komme ind på slottet. Vi stod i kø i 2 timer 20 minutter. Det kan være en fordel, at tage haven først.

Havde en skøn dag på Versailles :-). Så slottet om morgenen og parken efter frokost. Anbefaler tidlig start, og hvis I vil se både slot og park inkl Grand og Petit Vernon er en heldagstur det helt rette :-). Vores guide var venlig, vidende og hjælpsom. Vi kom hurtigt ind på slottet om morgenen, og undgik køen. Gik selv rundt på slottet med vores audioguide. Super tur!

Jeg har sjældent mødt så fin service. Vi, jeg, min mand, 3 teenagere og en baby, blev trukket ud af køen og ind foran alle andre, fordi vi havde klapvogn med vores 1 årige datter. Billetterne fungerede perfekt, vi printede hjemmefra og gik direkte til slottet. Kom tidligt, der er virkeligt mange mennesker