Versailles-slottet

Overdådighed og endeløse haver gør Versailles til et af de mest majestætiske steder i verden.

Vælg datoer

Versailles 5 højdepunkter

Versaillesslottet er, uden overdrivelse, et af de mest majestætiske steder i verden. Så det kan ikke undre nogen, at det har over 10 millioner besøgende om året. Hver eneste krog er værd at udforske, men hvis tiden er kort, kommer højdepunkterne her.

 • Spejlsalen

  1. Spejlsalen

  Dette er slottets mest strålende og prangende sal. Hvert eneste af de 17 buede vinduer er dekoreret med 21 spejle. Det er et fantastisk syn, når lyset reflekteres af 357 spejle!

 • Det kongelige kapel

  2. Det kongelige kapel

  Der er ialt 5 kapeller på slottet, men det kongelige kapel er det mest imponerende med sin overdådige arkitektur. Det var her Marie Antoinettes bryllup foregik.

 • De Kongelige Gemakker

  3. De Kongelige Gemakker

  De kongelige gemakker er fuldkommen fortryllende og overdådigt dekorerede fra gulv til loft. Det er meget rammende at kalde denne bolig for " en konge værdig".

 • Ursalen

  4. Ursalen

  Det 250 år gamle ur i denne sal er et teknisk vidunder. Det viser ikke bare tid og dato, men også månens faser og fungerer som en mekanisk model af Kopernikus solsystem, med planeterne der bevæger sig rundt!

 • Haverne

  5. Haverne

  Versailles haver, med de velholdte græsplæner, geometriske blomsterbede, rækkerne af statuer og skønne dekorative søer og kanaler, overgår næsten slottets interiør.

Planlæg dit besøg

 • Undgå mandage

  Husk at slottet holder lukket om mandagen, når du planlægger din tur til Versailles. Alle andre dage er åbningstiden fra kl. 09.00 til kl. 17.30, og fra april til oktober, er åbningstiden forlænget til kl.18.30.

 • Kom tidligt!

  Du vil blive overrasket over, hvor stort Versaillesslottet er og hvor meget der er at se. Selv hvis du kun holder dig til de højdepunkter, vi har beskrevet her, har du brug for masser af tid. Hvis du på den anden side har planer om at se det hele, må du overveje at bruge mere end en dag i Versailles.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket mandag. Åbningstiderne varierer fra højsæson (d. 1. april til d. 31. oktober) til lavsæson (d. 1. november til d. 31. marts)
 • Hvad er prisen?
  Billetter til ture med guide fra 32 EUR, afhængigt af hvilken tur du vælger.
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, men du har mulighed for at vælge audioguide.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Versailles ligger 1 times kørsel fra byen. Du kan komme derud enten med Versailles-ekspresbussen, der kører 2 gange om dagen fra Eiffeltårnet, eller tage SNCF-toget enten fra Montparnasse Station eller Saint-Lazaire Station. 
 • Yderligere tips

  • Hold dig informeret om biletternes gyldighedsperiode og togtiderne forud for dit besøg.

  • Det er ikke tillad at fotografere med blitz inde på slottet.

Andre seværdigheder i Versailles-slottet

Vil du se alle oplevelser i Versailles-slottet? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Versailles-slottet

Samlet bedømmelse

4.3 / 5

baseret på 18.638 anmeldelser

Perfekt oplevelse. Alt fungerede som forventet, tidspunkter overholde. vores guide var en ener, engageret, vidende og meget opmærksom på alle gæster. En stor fordel med en mindre gruppe. Tak for en rigtig dejlig dag!

Organisatorisk gik alt meget godt. Med lydguiden eller appen blev vi guidet rigtig godt gennem slottet og hele komplekset. For os var denne individuelle tur det bedste alternativ.

Rigtig god og spændnede oplevelse. dejligt med skip the Line :-) og rigtig sød guide Johanna.

Vi ankom lidt før tiden, alt var meget ryddeligt og vi kunne besøge paladset og haverne.

Dette er en fantastisk oplevelse og et must-see, når du besøger Paris.