Versailles-slottet

Vælg datoer

Versailles 5 højdepunkter

Versaillesslottet er, uden overdrivelse, et af de mest majestætiske steder i verden. Så det kan ikke undre nogen, at det har over 10 millioner besøgende om året. Hver eneste krog er værd at udforske, men hvis tiden er kort, kommer højdepunkterne her.

 • Spejlsalen

  1. Spejlsalen

  Dette er slottets mest strålende og prangende sal. Hvert eneste af de 17 buede vinduer er dekoreret med 21 spejle. Det er et fantastisk syn, når lyset reflekteres af 357 spejle!

 • Det kongelige kapel

  2. Det kongelige kapel

  Der er ialt 5 kapeller på slottet, men det kongelige kapel er det mest imponerende med sin overdådige arkitektur. Det var her Marie Antoinettes bryllup foregik.

 • De Kongelige Gemakker

  3. De Kongelige Gemakker

  De kongelige gemakker er fuldkommen fortryllende og overdådigt dekorerede fra gulv til loft. Det er meget rammende at kalde denne bolig for " en konge værdig".

 • Ursalen

  4. Ursalen

  Det 250 år gamle ur i denne sal er et teknisk vidunder. Det viser ikke bare tid og dato, men også månens faser og fungerer som en mekanisk model af Kopernikus solsystem, med planeterne der bevæger sig rundt!

 • Haverne

  5. Haverne

  Versailles haver, med de velholdte græsplæner, geometriske blomsterbede, rækkerne af statuer og skønne dekorative søer og kanaler, overgår næsten slottets interiør.

Planlæg dit besøg

 • Undgå mandage

  Husk at slottet holder lukket om mandagen, når du planlægger din tur til Versailles. Alle andre dage er åbningstiden fra kl. 09.00 til kl. 17.30, og fra april til oktober, er åbningstiden forlænget til kl.18.30.

 • Kom tidligt!

  Du vil blive overrasket over, hvor stort Versaillesslottet er og hvor meget der er at se. Selv hvis du kun holder dig til de højdepunkter, vi har beskrevet her, har du brug for masser af tid. Hvis du på den anden side har planer om at se det hele, må du overveje at bruge mere end en dag i Versailles.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket mandag. Åbningstiderne varierer fra højsæson (d. 1. april til d. 31. oktober) til lavsæson (d. 1. november til d. 31. marts)
 • Hvad er prisen?
  Billetter til ture med guide fra 32 EUR, afhængigt af hvilken tur du vælger.
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, men du har mulighed for at vælge audioguide.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Versailles ligger 1 times kørsel fra byen. Du kan komme derud enten med Versailles-ekspresbussen, der kører 2 gange om dagen fra Eiffeltårnet, eller tage SNCF-toget enten fra Montparnasse Station eller Saint-Lazaire Station. 
 • Yderligere tips

  • Hold dig informeret om biletternes gyldighedsperiode og togtiderne forud for dit besøg.

  • Det er ikke tillad at fotografere med blitz inde på slottet.

Andre seværdigheder i Versailles-slottet

Vil du se alle oplevelser i Versailles-slottet? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Versailles-slottet

Samlet bedømmelse

4.2 / 5

baseret på 14.366 anmeldelser

Jeg tog denne tur, fordi jeg ville se den frit. Jeg kom videre fra siden af operaen. Det var godt, at jeg ikke behøvede at bekymre mig om rundturens bevægelse, og at jeg kunne komme ind, så snart jeg ankom. Der var kun en japaner, men hvis du ønsker det, er der en japansk version af kortet og lydguiden. Guiden understøttede ikke japansk, og forklaringerne var på engelsk, fransk og spansk. Jeg tænkte, at det ville være i orden, hvis jeg kun kendte mødestedet og tidspunktet på vejen tilbage. Denne tur inkluderer ikke en adgangsbillet til paladset, så du skal købe den for at komme ind her. Det kan være bedre at tjekke på forhånd, f.eks. Ved at bruge et museumskort. Selvom det er en endagstur, er det en samling på 11:10 indgang og 16:15 retur, så sightseeing er 5 timer, og hvis du vil slappe af frokost, har du muligvis ikke tid nok.

Det er meget praktisk, men det er en skam, at tiden er begrænset. Som om jeg bestilte et to-dages kort, kan jeg faktisk gå til seks eller syv steder. Jeg hader mig virkelig. Derudover husker alle at gå til besøgscentret for at bytte billetter, ellers kan du ikke komme ind på museet.

Utrolig smukt og seværdigt. Alle står i samme kø. Ingen mulighed for fast track. Hold øje med om fx Louvre har lukket den dag du vil til Versailles for så er der endnu flere besøgende.

En levetid at besøge Louvre er næppe ... Fascinerende! Perfekt! Mange ting, du ser i bøgerne, overvejer du i Louvre!

Meget info, interessante detaljer, guiden god storyteller