Oplevelser i

Wien

Fordyb dig i historie, udsøgt arkitektur og nogle af Europas hyggeligste caféer.

Vælg datoer

10 højdepunkter og attraktioner i Wien

Wien kendes på sin historiske overflod. Byen har den mest udsøgte arkitektur i Europa og den rummer mange af Østrigs største seværdigheder. Her er et udvalg af Wiens bedste aktiviteter og ting du kan opleve, når du ikke lige er optaget af at smage på pølser eller wienerschnitzler.

 • Hofburg

  1. Hofburg

  Wiens flot udsmykkede kongelige slot var det habsburgske dynastis magtcentrum i 700 år. Om søndagen er der højmesse i kapellet med Wiens drengekor.

 • Schönbrunn Slot

  2. Schönbrunn Slot

  Schönbrunn Slot ligger i maleriske omgivelser og er habsburgernes tidligere sommerresidens. Parken rummer et fransk lysthus, et eksotisk drivhus, en zoo og endda en kunstig romersk ruin. Her får du virkelig noget for pengene!

 • Albertina

  3. Albertina

  Albertina rummer verdens mest værdifulde samling af grafiske illustrationer. Museet ligger lige ved Hofburg, og er den perfekte tur at kombinere med en tur til det kongelige slot!

 • Wiens Rådhus

  4. Wiens Rådhus

  Det neogotiske rådhus er et af Wiens og Østrigs mest berømte vartegn, men administrationsbygningen huser desuden den historiske Rathauskeller, en af Wiens bedste restauranter.

 • Wiens Statsopera

  5. Wiens Statsopera

  Wiens Statsopera rummer et af verdens bedste og mest profilerede operakompanier. Du kan sagtens gå i operaen hver dag uden at se den samme forestilling to gange.

 • Madame Tussauds

  6. Madame Tussauds

  Madame Tussauds i Wien, som er en yndet familieattraktion, kan du mingle med klodens største berømtheder, men du kan desuden møde et par østrigere, som du ikke genkender!

 • Stefansdom

  7. Stefansdom

  Den uomgængelige Stefansdom skiller sig ud som en af Wiens bedste seværdigheder, fra de store kirkeklokker i tårnet, til de berømte døde i katakomberne.

 • Leopold-museet

  8. Leopold-museet

  Leopold-museet ligger i Wiens museumskvarter og udstiller en af de største samlinger af moderne østrigsk kunst, heriblandt berømte værker af Egon Schiele og Gustav Klimt.

 • Mozarts Hus

  9. Mozarts Hus

  Mozart boede kun 3 år i dette hus, men da Mozarts hus ligger centralt i Wien og er den eneste af hans boliger, som er bevaret, er det meget passende at placere denne udstilling om hans liv og kunst her.

 • Det Jødiske Museum

  10. Det Jødiske Museum

  Det Jødiske Museum giver dig indblik i den begivenhedsrige historie om jødisk liv og kultur i Wien. Det er faktisk fordelt på to steder: Dorotheergasse and Judenplatz.

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge?

  Du kan tage på sightseeing og se Wiens seværdigheder på tre eller fire dage. Men hvis du har mulighed for det, så gør din rejse lidt længere og få en større oplevelse af Wiens udstillinger, koncerter og finkulturelle liv!

 • Hvordan kommer jeg rundt?

  Det er nemt at komme rundt med Wiens offentlige transportsystem som turist. Der er busser, sporvogne, tog og en relativ ny metro, så det kan ikke betale sig at leje en bil. Taxaer er billige og det er let at komme rundt på cykel, så overvej at leje en tohjulet under dit besøg i Wien, hvis du har gode ben!

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +43
 • Bedste tid at tage dertil
  Hele året!

Sightseeing in Wien

Möchten Sie alle Aktivitäten in Wien entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Det synes rejsende om Wien

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 31.976 anmeldelser

Helt fantastisk oplevelse, udover det sædvanlige! Wauw, bare wauw. Både “Get your guide” som var utroligt nemt at navigere rundt i og købe billetter, og så selve koncerten var helt magisk. Vanvittigt dygtige musikere og super smukt musik. Vi fik gåsehud flere gange! Det er bestemt ikke sidste gang, at vi bruger “Get your guide” eller tager til en Vivaldi koncert igen :-).

Virkelig sjov, spændende og informativ rundtur i Wiens historie. Dog er der ingen grund til at der speakes ud i rimmet men kun vis høretelefoner

kortet var let at bruge, dog var det lidt uklart om man kunne bruge kortet til transfer til og fra lufthavnen, hvad man så ikke kunne.

Dejlig oplevelse ! det hele var toppen af toppen , mange tak

Rigtig interessant guidet tur med engelsktalende guide.