Wien
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Wien

Se alle oplevelser i Wien

Topseværdigheder i Wien

10 højdepunkter og attraktioner i Wien

Wien kendes på sin historiske overflod. Byen har den mest udsøgte arkitektur i Europa og den rummer mange af Østrigs største seværdigheder. Her er et udvalg af Wiens bedste aktiviteter og ting du kan opleve, når du ikke lige er optaget af at smage på pølser eller wienerschnitzler.

Hofburg

Hofburg

Wiens flot udsmykkede kongelige slot var det habsburgske dynastis magtcentrum i 700 år. Om søndagen er der højmesse i kapellet med Wiens drengekor.

Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot ligger i maleriske omgivelser og er habsburgernes tidligere sommerresidens. Parken rummer et fransk lysthus, et eksotisk drivhus, en zoo og endda en kunstig romersk ruin. Her får du virkelig noget for pengene!

Albertina

Albertina

Albertina rummer verdens mest værdifulde samling af grafiske illustrationer. Museet ligger lige ved Hofburg, og er den perfekte tur at kombinere med en tur til det kongelige slot!

Wiens Rådhus

Wiens Rådhus

Det neogotiske rådhus er et af Wiens og Østrigs mest berømte vartegn, men administrationsbygningen huser desuden den historiske Rathauskeller, en af Wiens bedste restauranter.

Wiens Statsopera

Wiens Statsopera

Wiens Statsopera rummer et af verdens bedste og mest profilerede operakompanier. Du kan sagtens gå i operaen hver dag uden at se den samme forestilling to gange.

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Madame Tussauds i Wien, som er en yndet familieattraktion, kan du mingle med klodens største berømtheder, men du kan desuden møde et par østrigere, som du ikke genkender!

Stefansdom

Stefansdom

Den uomgængelige Stefansdom skiller sig ud som en af Wiens bedste seværdigheder, fra de store kirkeklokker i tårnet, til de berømte døde i katakomberne.

Leopold-museet

Leopold-museet

Leopold-museet ligger i Wiens museumskvarter og udstiller en af de største samlinger af moderne østrigsk kunst, heriblandt berømte værker af Egon Schiele og Gustav Klimt.

Mozarts Hus

Mozarts Hus

Mozart boede kun 3 år i dette hus, men da Mozarts hus ligger centralt i Wien og er den eneste af hans boliger, som er bevaret, er det meget passende at placere denne udstilling om hans liv og kunst her.

Det Jødiske Museum

Det Jødiske Museum

Det Jødiske Museum giver dig indblik i den begivenhedsrige historie om jødisk liv og kultur i Wien. Det er faktisk fordelt på to steder: Dorotheergasse and Judenplatz.

Planlæg dit besøg i Wien

Hvor mange dage skal jeg bruge?

Du kan tage på sightseeing og se Wiens seværdigheder på tre eller fire dage. Men hvis du har mulighed for det, så gør din rejse lidt længere og få en større oplevelse af Wiens udstillinger, koncerter og finkulturelle liv!

Hvordan kommer jeg rundt?

Det er nemt at komme rundt med Wiens offentlige transportsystem som turist. Der er busser, sporvogne, tog og en relativ ny metro, så det kan ikke betale sig at leje en bil. Taxaer er billige og det er let at komme rundt på cykel, så overvej at leje en tohjulet under dit besøg i Wien, hvis du har gode ben!

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +43
 • Bedste tid at tage dertil
  Hele året!

Oplevelser i Wien

De mest populære seværdigheder i Wien

Byer i Østrig

Andre seværdigheder i Wien

Vil du se alle oplevelser i Wien? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Wien

Fremragende festlig & forrygende orkester,dirigent operasang & ballet

Koncerten var en dejlig oplevelse selv om den blev flyttet til Mozart koncertsal,men vi undrer os dog over at have betalt for A-billetter og derefter få at vide det er frie pladser,efterfølgende blev vi placeret på næstsidste række hvor udsynet til orkester og optrædende blev temmelig begrænset. Fantastisk orkester og dirigent, men hvorfor A-billetter til frie pladser? Havde glædet os til også at se de medvirkende,nu blev det mest en sanseoplevelse for ørerne,balletten kunne ses når ballerinaen blev løftet,så lidt malurt i bægeret blev der desværre. De venligste hilsner fra de tolv gamle håndboldtøser: Ingeborg,Grethe, Annalise,Inger,Majbritt,Kirsten,Lene,Anette,Gunna,Yrsa,Maja og Ingelise.

Wien: Koncertbilletter til Wiens Hofburg-orkester Anmeldt af Ingelise, 17/09/2017

Inspireret orkester i fantastiske omgivelser

Dejlig musikalsk oplevelse i de helt rette omgivelser, som Karlskirche var. Musikerne var dygtige formidlere og kontratenoren imponerende. Et af de absolutte højdepunkter i en dejlig december-ferie i smukke og stemningsfulde Wien.

Koncert i Wien: Vivaldis 4 Årstider i Karlskirche Anmeldt af Birgitte, 11/12/2018

Musikken og omgivelserne gik op i en højere enhed.

Middagen var god, betjeningen og omgivelserne helt i top. Det var en fantastisk oplevelse, at sidde i den nyrestaurerede gyldne sal i hjertet af slottet, og høre de dygtige musikere og sangere . Kan varmt anbefales.

Skøn underholdning af charmerende musikere, dansere og sangere

Trods en lidt gnidret start med ikke at kunne finde tomme stole til vores reserverede pladser i A afsnit, og stor personale forvirring om dette. Så lykkedes det at få vores pladser og en rigtig hyggelig aften.

Meget dygtig guide og professionel og venlig

Det var alt i alt en fin tur, men det at skulle samles et helt andet sted var ikke godt for os,da vi boede i gå afstand til Schønbrunn, det havde været langt nemmere, at mødes med guiden udenfor slottet