Wien
Kultur og historie

Kultur og historie
432 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Rejser du nu? Se, hvad der er tilgængeligt for dine datoer

Vores mest anbefalede Wien Kultur og historie

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Entrébillet

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Entrébillet

Belvedere i Wien er et af de førende museer i verden. Dets berømte kunstsamling omfatter værker fra middelalderen til i dag. Det unikke kompleks med de to paladser Øvre og Nedre Belvedere og de store haver er et af de mest fantastiske barokke arkitektoniske vidundere i verden. Højdepunkterne omfatter verdens største samling af Gustav Klimt-malerier samt fremtrædende værker fra perioderne wienerbiedermeier, østrigsk barok, Wien omkring 1900 og fransk impressionisme. Nu vil museet for første gang i årtier igen være vært for store særudstillinger, som du kan beundre under dit besøg. I det 18. århundrede bestilte den østrigske general prins Eugen af Savoyen den berømte barokarkitekt Johann Lukas von Hildebrandt til at bygge komplekset. Efter prins Eugens død købte kejserinde Maria Theresia hele komplekset og omdannede Øvre Belvedere til et udstillingssted for de kejserlige samlinger - hvilket gjorde det til et af de første offentlige museer i verden. Nedre Belvedere, som tidligere var prins Eugens residens, er hjemsted for berømte udstillinger. Barokhaverne i Belvedere er blandt de smukkeste i verden. Hovedhaven ligger mellem det nedre og det øvre Belvedere og strækker sig over tre store terrasser. Belvedere-parken er også hjemsted for den botaniske have og den ældste alpine have i Europa. Udstillingens højdepunkter: Løbende: Forestil dig dette! Belvedere-samlingen fra Cranach til Lassnig 12. april 2024 - 29. september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 25. april 2024 - 22. september 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Dara Birnbaum 21. februar 2025 - 7. september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AF ØVRE BELVEDERE I forbindelse med den kommende facaderenovering på nord- og vestsiden af Upper Belvedere vil der blive opstillet stilladser. Over dette vil der blive udspændt et stilladsnet, som replikerer nord- og vestsiden af den udvendige facade. Det planlagte arbejde forventes at begynde den 8. april 2024. I denne periode vil indgangspartiet ikke blive påvirket på nogen måde. Denne foranstaltning skal være færdig i 4. kvartal 2024.

Koncert i Wien: Vivaldis De Fire Årstider i Karlskirche

Koncert i Wien: Vivaldis De Fire Årstider i Karlskirche

Oplev Vivaldis Fire årstider, et mesterværk inden for den klassiske musik. Besøg Wiens Karlskirche, og lyt til koncerter med en strygekvartet og basso continuo. Opførelsen af Orchestra 1756, et klassisk instrumentalensemble fra den klassiske periode, gør denne koncert ekstraordinær. Nyd en rejse gennem tiden med denne aftenkoncert, og oplev uforglemmelige øjeblikke med historiske klange. De fire årstider omfatter fire af tolv revolutionerende violinkoncerter, der fortolker hver årstid. Fire sonetter er inspirationen til dette mesterværk, der tager dig med ind i en verden af lyde med torden og lyn, knasende is og fuglesang, en sovende hyrdedreng, jagtselskaber og mange andre steder. Program: Le quattro stagioni - De fire årstider Forår, op. 8 nr. 1 Sommer, Op. 8 nr. 2 Efterår, Op. 8 nr. 3 Vinter, Op. 8 nr. 4 En eller to yderligere dele, som skifter fra uge til uge og kan være fra disse komponister: Værker af W. A. Mozart, J. S. Bach, H. I. Bach, H. I. F Biber og andre store komponister.

Wien: Spring kassekøen over og kør i kæmpe pariserhjulet

Wien: Spring kassekøen over og kør i kæmpe pariserhjulet

Oplev en tur i Wiens berømte pariserhjul, Riesenrad, et vartegn for den østrigske hovedstad og et symbol for det verdensberømte Wiener Prater. Det kæmpe pariserhjul er, med sin ikoniske silhuet, en attraktion man ikke må gå glip af, når man besøger Wien. Når du skal til Wien, er en tur i Riesenrad lige så vigtigt, som at besøge Schönbrunn Slot, Stephansdom eller Den Spanske Rideskole. Dette vigtige og fascinerende bygningsværk byder på spektakulære udsigt over hele byen. Det store pariserhjul er et ægte kulturelt og arkitektonisk højdepunkt for alle byens gæster: Du har ikke været i Wien, før du har været en tur i Riesenrad og nydt den fantastiske udsigt over Wiens hustage. Riesenrad roterer med en hastighed på 2,7 kilometer i timen. En hel rotation tager lige over 4 minutter, medmindre hjulet stoppes for at lade passagerer stige af eller på. For det meste varer en tur 12 - 15 minutter, hvor du kan nyde den maleriske udsigt over Wien og de omkringliggende områder som bakkerne i Wienerwald, Donau, Marchfeld og Pannonien.

Wien: Billet til Den Spanske Rideskoles morgentræning

Wien: Billet til Den Spanske Rideskoles morgentræning

Besøg den spanske rideskole i Wien, og oplev hestene under deres træning. I de storslåede omgivelser i det barokke Winter Riding Academy giver træningen et indblik i de mange års træning af lipizzanerne og deres ryttere. Hestenes morgentræning akkompagneres af klassisk wienermusik. Træningen omfatter afslapningsøvelser, raffinering og perfektionering af bevægelser og styrkelse af visse muskler. De berømte skolespring levade, courbette og capriole, som vises som en del af den spanske rideskoles forestillinger, praktiseres ikke dagligt og kan kun nogle gange ses under morgentræningen. De hvide lipizzanerhingste bliver næsten hver dag sat på prøve af deres ryttere. Det primære formål med morgentræningen er at vedligeholde hestenes atletik og sundhed samt at opbygge forskellige muskelgrupper, der er nødvendige for at udføre øvelserne på haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besøg Schönbrunn-slottet og -haverne, og få hurtig adgang inde i denne wienerperle på en guidet rundvisning, der inkluderer skip køen-billetter. Følg en certificeret guide gennem overdådigt interiør, lær om den Habsburgske kongelige familie, og udforsk de rigt udsmykkede slotshaver. Mød din guide foran slottet, og start med en informativ introduktion til den kongelige bygnings historie. Modtag en moderne audioenhed, så du altid kan høre rundvisningens livefortælling undervejs. Nyd at have prioriterede entrébilletter, og få hurtig adgang til slottet. Bliv imponeret over den storslåede indgang, og start din guidede rundvisning gennem 22 repræsentationslokaler i det berømte østrigske slot. Nyd det 40 meter lange 'Große Galerie' og 'Zeremoniensaal', og se hvordan Habsburgdynastiet levede, mens du spadserer gennem overdådige sale og kigger ind i private kamre. Lyt til underholdende historier om de tidligere kongelige, der tilføres typisk wienerhumor af din lokale og venlige guide. Lær ikke kun om den fascinerende historie fra Habsburgs kongelige familie og den berømte kejserinde Sissi, men også om hvordan slottet har udviklet sig i moderne tid, og hvor de kongelige efterkommere nu bor. Efter rundvisningen kan du gå en tur i haverne og se Gloriette, en bue på toppen af en bakke med udsigt over Wiens skove.

Wien: Vivaldis fire årstider & Mozart i Musikverein

Wien: Vivaldis fire årstider & Mozart i Musikverein

Oplev et højdepunkt i Wiens kulturkalender, og nyd en aften med smuk musik i Musikverein i enten Den Gyldne Sal eller Brahms-salen. Lad musikken svulme omkring dig, og hør Mozart, Haydn og Vivaldi i en klassisk koncert. Første del af koncerten omfatter wienerklassiske stykker af Mozart og Haydn. Anden del består af Vivaldis legendariske violinkoncert "De fire årstider" med et strygerensemble og østrigske solister af internationalt format. Du vil helt sikkert blive betaget af denne unikke oplevelse. Den Gyldne Sal er berømt for nytårskoncerten og sin unikke akustik. Brahms-salen er berømt for at have den bedste akustik af alle kammermusiksale Datoer i Den Gyldne Sal: 3.,10.,15. oktober November 1,2,13,22,23,27 3., 5., 10. december 6., 11., 31. januar 5., 7., 8., 12. februar 15. og 29. marts 1., 15., 17., 29. april 1. og 6. maj 5. og 26. juni Datoer i Brahms-salen 1., 8., 17., 22., 24., 27., 29., 31. oktober 8., 9., 16., 30. november 8., 12., 17., 19. december 2., 3., 4., 5., 18. januar 1., 6., 14., 15., 19., 21., 22., 26. februar 5., 12., 14., 21., 22., 28. marts April 3, 8, 10, 13, 20, 22, 24, 27 4. maj, 8, 11, 13, 15, 22, 25, 27, 29 1., 3., 10., 12., 17., 19., 22., 24., 29. juni

Wien: Hallstatt & Alpine Peaks dagstur med Skywalk Lift

Wien: Hallstatt & Alpine Peaks dagstur med Skywalk Lift

Udforsk den fantastiske region Salzkammergut, der er på Unesco's verdensarvsliste, på en guidet tur. Se det snehvide slot, de smukke alpeområder, byen Hallstatt og meget mere. Nyd en bekvem afhentning direkte fra dit centralt beliggende hotel i Wien, eller vælg at tage til et centralt mødested, hvis du bor på et hotel uden for afhentningsområdet eller i en anden indkvartering, f.eks. en lejlighed. Bær om bord på din bus og afsted til den fantastiske region Salzkammergut. Dit første stop er Schloss Ort, et snehvidt slot, hvor utallige par drømmer om at fejre deres bryllup. Benyt lejligheden til at tage nogle billeder på den berømte træbro. Fortsæt til hjertet af Salzkammergut-regionen, den fabelagtige by Hallstatt, der ligger ved bredden af en azurblå sø. Gå op til Skywalk for at nyde den betagende udsigt over byen, søen og bjergene. Du vil have lidt fritid til frokost eller til at vandre rundt i byens smalle gader. Beundr det uforglemmelige naturlandskab i området, inden du fortsætter til Wien, hvor din tur slutter ved Wien Statsopera.

Wien: Hop-on hop-off sightseeing-bustur

Wien: Hop-on hop-off sightseeing-bustur

Hop på en bus og udforsk Wien, som du vil. Denne hop på-/hop af-bus billet giver dig mulighed for at hoppe på eller af bussen, så ofte du vil, ved alle stoppesteder og linjer. Vælg mellem op til 4 ruter, som hver især tager dig til forskellige dele af Wien. Se Statsoperaen, Kunsthistorisches Museum (kunsthistorisk museum), Heldenplatz (Heltepladsen), Parlamentet eller Burgtheater. Eller bliv kørt til Schönbrunn Slot og Belvedere Slot, før du besøger KunstHausWien eller UNO City - valget er dit! Den røde rute Beundr seværdighederne langs Ringvejen, f.eks. Statsoperaen, Hofburg og Burgtheater. Stoppesteder: Statsoperaen - Kunsthistorisk Museum/Heltepladsen - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Rathuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votivkirken - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - Byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen Busserne ankommer hvert 30. minut. Varigheden er 60 min. Man - søn, kl. 9.20 - 18.30. Gul rute Oplev det berømte Schönbrunn-slot, Schwarzenberg Platz og Belvedere-slottet. Stoppesteder: Statsoperaen - Westbahnhof/Togstation - Schönbrunn Slot - Hovedbanegården - Museum of Contemporary Art - Belvedere Slot - Lower Belvedere - Statsoperaen Busserne ankommer hvert 15. til 30. minut. Varigheden er 75 min. Man - søn, kl. 9.15 - 18.15. Turen fra Statsoperaen til Schönbrunn Slot tager ca. 36 min. Blå rute: Besøg det berømte "Prater-område", hvor du kan stifte bekendtskab med alle mesterværkerne fra Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller endda Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Stoppesteder: MAK/Museum for Anvendt Kunst - Byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen - Kunsthistorisk Museum/Heltepladsen - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Rathuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votivkirken - Wien lufthavn Linjer - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigant Ferris Wheel - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Donau Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Danube Island - Praterstern/Train Station - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts Busserne ankommer hvert 15. til 20. minut. Varigheden er 120 min. Mandag - søndag, kl. 9.20 - 18.40. Green Route (kører i sommermånederne, kun inkluderet i 48h/72h billetter) : Kør til Grinzing og Cobenzl, hvor du kan nyde en smuk panoramaudsigt over Wien. Busserne ankommer hvert 60. minut. Varigheden er 60 minutter. Man-søn, kl. 10:15 - 17:15 Din billet inkluderer en selvguidet tur med en app. Kryds byen i dit eget tempo. Se Wiens Statsopera, Beethoven-statuen, Wiens Koncerthus, Musikkens Hus og Beethoven-museet. Hent dine hovedtelefoner og et kort fra den lokale partners servicecenter, og følg instruktionerne i QuietVox Guiding App for at rejse fra seværdighed til seværdighed.

Schönbrunn Zoo: Skip køen-entrébilletter

Schönbrunn Zoo: Skip køen-entrébilletter

Besøg Schönbrunn Zoo, den ældste zoologiske have i verden og Europas bedste zoologiske have 5 gange i træk. Den er en del af UNESCO's verdenskulturarv med den kejserlige sommerresidens Schönbrunn Slot i centrum, og du kan opleve zooens unikke blanding af kultur og natur, fremme af bevarelse og biodiversitet og kejserlig charme. 700 species – from anteaters to zebras Se 700 arter fra hele verden, hvoraf nogle er kritisk truede. Udforsk et 17 hektar stort område og se giraffer, orangutanger, der svinger sig i reb, sibiriske tigre, der døjer på deres platforme, koalaer, der maser sig gennem bunker af eukalyptusblade, afrikanske elefanter, der vælter sig i deres mudderbad, og surikater, der ruller rundt og graver i sandet. Star attraction – giant pandas Lær zooens mest populære beboere, de store pandaer, at kende. Hør, hvordan Schönbrunn kun er en af de få zoologiske haver i verden, som Folkerepublikken Kina har betroet et par pandaer til at passe på. Forstå, hvordan zoologisk have på enestående vis hjælper denne truede art med at yngle naturligt. World tour of the animal houses Søg ly for dårligt vejr i de mange dyrehuse. Fortab dig i det 2-etagers regnskovshus, som er hjemsted for et rigt udvalg af tropisk flora og fauna. Se glimtende fisk og fascinerende krybdyr i akvarietterrariet. Se dødningehovedaber og rødstrubede lemurer. Observér sæler og pingviner under vandet i Polarium. Se isbjørne dykke under vandet i den nærliggende Polardom. Lær interessante fakta om sjældne racer af bondegårdsdyr i Tirolerhof.

Wien spansk rideskole guidet tur

Wien spansk rideskole guidet tur

Wiens Spanske Rideskole har været i brug i mere end 450 år. Den fortsætter med at kultivere klassisk ridesport i renæssancetraditionen fra Haute Ecole. På en eksklusiv 55-minutters backstagerundvisning, vil du besøge Vinterrideskolen, en perle indenfor barokarkitektur, Sommerrideskolen, der huser verdens største ovale hestebane og staldene i Stallburg. Stallburg er Wiens mest betydningsfulde renæssancebygning og byder på en søjlegårdhave og Lipizzaner-hingstenes historiske stalde. Lær om ridesportens historie og om Lipizzaner-hingstene, der er stjernene på stedet.

Seværdigheder, som du ikke må gå glip af

Intense oplevelser

Wien

Wien

Vores mest anbefalede Wien Kultur og historie

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Entrébillet

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Entrébillet

Belvedere i Wien er et af de førende museer i verden. Dets berømte kunstsamling omfatter værker fra middelalderen til i dag. Det unikke kompleks med de to paladser Øvre og Nedre Belvedere og de store haver er et af de mest fantastiske barokke arkitektoniske vidundere i verden. Højdepunkterne omfatter verdens største samling af Gustav Klimt-malerier samt fremtrædende værker fra perioderne wienerbiedermeier, østrigsk barok, Wien omkring 1900 og fransk impressionisme. Nu vil museet for første gang i årtier igen være vært for store særudstillinger, som du kan beundre under dit besøg. I det 18. århundrede bestilte den østrigske general prins Eugen af Savoyen den berømte barokarkitekt Johann Lukas von Hildebrandt til at bygge komplekset. Efter prins Eugens død købte kejserinde Maria Theresia hele komplekset og omdannede Øvre Belvedere til et udstillingssted for de kejserlige samlinger - hvilket gjorde det til et af de første offentlige museer i verden. Nedre Belvedere, som tidligere var prins Eugens residens, er hjemsted for berømte udstillinger. Barokhaverne i Belvedere er blandt de smukkeste i verden. Hovedhaven ligger mellem det nedre og det øvre Belvedere og strækker sig over tre store terrasser. Belvedere-parken er også hjemsted for den botaniske have og den ældste alpine have i Europa. Udstillingens højdepunkter: Løbende: Forestil dig dette! Belvedere-samlingen fra Cranach til Lassnig 12. april 2024 - 29. september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 25. april 2024 - 22. september 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Dara Birnbaum 21. februar 2025 - 7. september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AF ØVRE BELVEDERE I forbindelse med den kommende facaderenovering på nord- og vestsiden af Upper Belvedere vil der blive opstillet stilladser. Over dette vil der blive udspændt et stilladsnet, som replikerer nord- og vestsiden af den udvendige facade. Det planlagte arbejde forventes at begynde den 8. april 2024. I denne periode vil indgangspartiet ikke blive påvirket på nogen måde. Denne foranstaltning skal være færdig i 4. kvartal 2024.

Koncert i Wien: Vivaldis De Fire Årstider i Karlskirche

Koncert i Wien: Vivaldis De Fire Årstider i Karlskirche

Oplev Vivaldis Fire årstider, et mesterværk inden for den klassiske musik. Besøg Wiens Karlskirche, og lyt til koncerter med en strygekvartet og basso continuo. Opførelsen af Orchestra 1756, et klassisk instrumentalensemble fra den klassiske periode, gør denne koncert ekstraordinær. Nyd en rejse gennem tiden med denne aftenkoncert, og oplev uforglemmelige øjeblikke med historiske klange. De fire årstider omfatter fire af tolv revolutionerende violinkoncerter, der fortolker hver årstid. Fire sonetter er inspirationen til dette mesterværk, der tager dig med ind i en verden af lyde med torden og lyn, knasende is og fuglesang, en sovende hyrdedreng, jagtselskaber og mange andre steder. Program: Le quattro stagioni - De fire årstider Forår, op. 8 nr. 1 Sommer, Op. 8 nr. 2 Efterår, Op. 8 nr. 3 Vinter, Op. 8 nr. 4 En eller to yderligere dele, som skifter fra uge til uge og kan være fra disse komponister: Værker af W. A. Mozart, J. S. Bach, H. I. Bach, H. I. F Biber og andre store komponister.

Wien: Spring kassekøen over og kør i kæmpe pariserhjulet

Wien: Spring kassekøen over og kør i kæmpe pariserhjulet

Oplev en tur i Wiens berømte pariserhjul, Riesenrad, et vartegn for den østrigske hovedstad og et symbol for det verdensberømte Wiener Prater. Det kæmpe pariserhjul er, med sin ikoniske silhuet, en attraktion man ikke må gå glip af, når man besøger Wien. Når du skal til Wien, er en tur i Riesenrad lige så vigtigt, som at besøge Schönbrunn Slot, Stephansdom eller Den Spanske Rideskole. Dette vigtige og fascinerende bygningsværk byder på spektakulære udsigt over hele byen. Det store pariserhjul er et ægte kulturelt og arkitektonisk højdepunkt for alle byens gæster: Du har ikke været i Wien, før du har været en tur i Riesenrad og nydt den fantastiske udsigt over Wiens hustage. Riesenrad roterer med en hastighed på 2,7 kilometer i timen. En hel rotation tager lige over 4 minutter, medmindre hjulet stoppes for at lade passagerer stige af eller på. For det meste varer en tur 12 - 15 minutter, hvor du kan nyde den maleriske udsigt over Wien og de omkringliggende områder som bakkerne i Wienerwald, Donau, Marchfeld og Pannonien.

Wien: Billet til Den Spanske Rideskoles morgentræning

Wien: Billet til Den Spanske Rideskoles morgentræning

Besøg den spanske rideskole i Wien, og oplev hestene under deres træning. I de storslåede omgivelser i det barokke Winter Riding Academy giver træningen et indblik i de mange års træning af lipizzanerne og deres ryttere. Hestenes morgentræning akkompagneres af klassisk wienermusik. Træningen omfatter afslapningsøvelser, raffinering og perfektionering af bevægelser og styrkelse af visse muskler. De berømte skolespring levade, courbette og capriole, som vises som en del af den spanske rideskoles forestillinger, praktiseres ikke dagligt og kan kun nogle gange ses under morgentræningen. De hvide lipizzanerhingste bliver næsten hver dag sat på prøve af deres ryttere. Det primære formål med morgentræningen er at vedligeholde hestenes atletik og sundhed samt at opbygge forskellige muskelgrupper, der er nødvendige for at udføre øvelserne på haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besøg Schönbrunn-slottet og -haverne, og få hurtig adgang inde i denne wienerperle på en guidet rundvisning, der inkluderer skip køen-billetter. Følg en certificeret guide gennem overdådigt interiør, lær om den Habsburgske kongelige familie, og udforsk de rigt udsmykkede slotshaver. Mød din guide foran slottet, og start med en informativ introduktion til den kongelige bygnings historie. Modtag en moderne audioenhed, så du altid kan høre rundvisningens livefortælling undervejs. Nyd at have prioriterede entrébilletter, og få hurtig adgang til slottet. Bliv imponeret over den storslåede indgang, og start din guidede rundvisning gennem 22 repræsentationslokaler i det berømte østrigske slot. Nyd det 40 meter lange 'Große Galerie' og 'Zeremoniensaal', og se hvordan Habsburgdynastiet levede, mens du spadserer gennem overdådige sale og kigger ind i private kamre. Lyt til underholdende historier om de tidligere kongelige, der tilføres typisk wienerhumor af din lokale og venlige guide. Lær ikke kun om den fascinerende historie fra Habsburgs kongelige familie og den berømte kejserinde Sissi, men også om hvordan slottet har udviklet sig i moderne tid, og hvor de kongelige efterkommere nu bor. Efter rundvisningen kan du gå en tur i haverne og se Gloriette, en bue på toppen af en bakke med udsigt over Wiens skove.

Wien: Vivaldis fire årstider & Mozart i Musikverein

Wien: Vivaldis fire årstider & Mozart i Musikverein

Oplev et højdepunkt i Wiens kulturkalender, og nyd en aften med smuk musik i Musikverein i enten Den Gyldne Sal eller Brahms-salen. Lad musikken svulme omkring dig, og hør Mozart, Haydn og Vivaldi i en klassisk koncert. Første del af koncerten omfatter wienerklassiske stykker af Mozart og Haydn. Anden del består af Vivaldis legendariske violinkoncert "De fire årstider" med et strygerensemble og østrigske solister af internationalt format. Du vil helt sikkert blive betaget af denne unikke oplevelse. Den Gyldne Sal er berømt for nytårskoncerten og sin unikke akustik. Brahms-salen er berømt for at have den bedste akustik af alle kammermusiksale Datoer i Den Gyldne Sal: 3.,10.,15. oktober November 1,2,13,22,23,27 3., 5., 10. december 6., 11., 31. januar 5., 7., 8., 12. februar 15. og 29. marts 1., 15., 17., 29. april 1. og 6. maj 5. og 26. juni Datoer i Brahms-salen 1., 8., 17., 22., 24., 27., 29., 31. oktober 8., 9., 16., 30. november 8., 12., 17., 19. december 2., 3., 4., 5., 18. januar 1., 6., 14., 15., 19., 21., 22., 26. februar 5., 12., 14., 21., 22., 28. marts April 3, 8, 10, 13, 20, 22, 24, 27 4. maj, 8, 11, 13, 15, 22, 25, 27, 29 1., 3., 10., 12., 17., 19., 22., 24., 29. juni

Wien: Hallstatt & Alpine Peaks dagstur med Skywalk Lift

Wien: Hallstatt & Alpine Peaks dagstur med Skywalk Lift

Udforsk den fantastiske region Salzkammergut, der er på Unesco's verdensarvsliste, på en guidet tur. Se det snehvide slot, de smukke alpeområder, byen Hallstatt og meget mere. Nyd en bekvem afhentning direkte fra dit centralt beliggende hotel i Wien, eller vælg at tage til et centralt mødested, hvis du bor på et hotel uden for afhentningsområdet eller i en anden indkvartering, f.eks. en lejlighed. Bær om bord på din bus og afsted til den fantastiske region Salzkammergut. Dit første stop er Schloss Ort, et snehvidt slot, hvor utallige par drømmer om at fejre deres bryllup. Benyt lejligheden til at tage nogle billeder på den berømte træbro. Fortsæt til hjertet af Salzkammergut-regionen, den fabelagtige by Hallstatt, der ligger ved bredden af en azurblå sø. Gå op til Skywalk for at nyde den betagende udsigt over byen, søen og bjergene. Du vil have lidt fritid til frokost eller til at vandre rundt i byens smalle gader. Beundr det uforglemmelige naturlandskab i området, inden du fortsætter til Wien, hvor din tur slutter ved Wien Statsopera.

Wien: Hop-on hop-off sightseeing-bustur

Wien: Hop-on hop-off sightseeing-bustur

Hop på en bus og udforsk Wien, som du vil. Denne hop på-/hop af-bus billet giver dig mulighed for at hoppe på eller af bussen, så ofte du vil, ved alle stoppesteder og linjer. Vælg mellem op til 4 ruter, som hver især tager dig til forskellige dele af Wien. Se Statsoperaen, Kunsthistorisches Museum (kunsthistorisk museum), Heldenplatz (Heltepladsen), Parlamentet eller Burgtheater. Eller bliv kørt til Schönbrunn Slot og Belvedere Slot, før du besøger KunstHausWien eller UNO City - valget er dit! Den røde rute Beundr seværdighederne langs Ringvejen, f.eks. Statsoperaen, Hofburg og Burgtheater. Stoppesteder: Statsoperaen - Kunsthistorisk Museum/Heltepladsen - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Rathuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votivkirken - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - Byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen Busserne ankommer hvert 30. minut. Varigheden er 60 min. Man - søn, kl. 9.20 - 18.30. Gul rute Oplev det berømte Schönbrunn-slot, Schwarzenberg Platz og Belvedere-slottet. Stoppesteder: Statsoperaen - Westbahnhof/Togstation - Schönbrunn Slot - Hovedbanegården - Museum of Contemporary Art - Belvedere Slot - Lower Belvedere - Statsoperaen Busserne ankommer hvert 15. til 30. minut. Varigheden er 75 min. Man - søn, kl. 9.15 - 18.15. Turen fra Statsoperaen til Schönbrunn Slot tager ca. 36 min. Blå rute: Besøg det berømte "Prater-område", hvor du kan stifte bekendtskab med alle mesterværkerne fra Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller endda Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Stoppesteder: MAK/Museum for Anvendt Kunst - Byparken - Strauss-monumentet - Statsoperaen - Kunsthistorisk Museum/Heltepladsen - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/Rathuset - Universitetet - Liebenberg Denkmal/Universitetet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votivkirken - Wien lufthavn Linjer - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigant Ferris Wheel - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Donau Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Danube Island - Praterstern/Train Station - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts Busserne ankommer hvert 15. til 20. minut. Varigheden er 120 min. Mandag - søndag, kl. 9.20 - 18.40. Green Route (kører i sommermånederne, kun inkluderet i 48h/72h billetter) : Kør til Grinzing og Cobenzl, hvor du kan nyde en smuk panoramaudsigt over Wien. Busserne ankommer hvert 60. minut. Varigheden er 60 minutter. Man-søn, kl. 10:15 - 17:15 Din billet inkluderer en selvguidet tur med en app. Kryds byen i dit eget tempo. Se Wiens Statsopera, Beethoven-statuen, Wiens Koncerthus, Musikkens Hus og Beethoven-museet. Hent dine hovedtelefoner og et kort fra den lokale partners servicecenter, og følg instruktionerne i QuietVox Guiding App for at rejse fra seværdighed til seværdighed.

Schönbrunn Zoo: Skip køen-entrébilletter

Schönbrunn Zoo: Skip køen-entrébilletter

Besøg Schönbrunn Zoo, den ældste zoologiske have i verden og Europas bedste zoologiske have 5 gange i træk. Den er en del af UNESCO's verdenskulturarv med den kejserlige sommerresidens Schönbrunn Slot i centrum, og du kan opleve zooens unikke blanding af kultur og natur, fremme af bevarelse og biodiversitet og kejserlig charme. 700 species – from anteaters to zebras Se 700 arter fra hele verden, hvoraf nogle er kritisk truede. Udforsk et 17 hektar stort område og se giraffer, orangutanger, der svinger sig i reb, sibiriske tigre, der døjer på deres platforme, koalaer, der maser sig gennem bunker af eukalyptusblade, afrikanske elefanter, der vælter sig i deres mudderbad, og surikater, der ruller rundt og graver i sandet. Star attraction – giant pandas Lær zooens mest populære beboere, de store pandaer, at kende. Hør, hvordan Schönbrunn kun er en af de få zoologiske haver i verden, som Folkerepublikken Kina har betroet et par pandaer til at passe på. Forstå, hvordan zoologisk have på enestående vis hjælper denne truede art med at yngle naturligt. World tour of the animal houses Søg ly for dårligt vejr i de mange dyrehuse. Fortab dig i det 2-etagers regnskovshus, som er hjemsted for et rigt udvalg af tropisk flora og fauna. Se glimtende fisk og fascinerende krybdyr i akvarietterrariet. Se dødningehovedaber og rødstrubede lemurer. Observér sæler og pingviner under vandet i Polarium. Se isbjørne dykke under vandet i den nærliggende Polardom. Lær interessante fakta om sjældne racer af bondegårdsdyr i Tirolerhof.

Wien spansk rideskole guidet tur

Wien spansk rideskole guidet tur

Wiens Spanske Rideskole har været i brug i mere end 450 år. Den fortsætter med at kultivere klassisk ridesport i renæssancetraditionen fra Haute Ecole. På en eksklusiv 55-minutters backstagerundvisning, vil du besøge Vinterrideskolen, en perle indenfor barokarkitektur, Sommerrideskolen, der huser verdens største ovale hestebane og staldene i Stallburg. Stallburg er Wiens mest betydningsfulde renæssancebygning og byder på en søjlegårdhave og Lipizzaner-hingstenes historiske stalde. Lær om ridesportens historie og om Lipizzaner-hingstene, der er stjernene på stedet.

Ofte stillede spørgsmål om Wien Kultur og historie

Hvilke andre spændende ting kan du lave i Wien end Kultur og historie?

Disse andre ting at gøre i Wien må du ikke gå glip af:

Store seværdigheder i Wien

Ting at lave i Wien

Byer i Østrig

Udforsk Wien

Læs vores komplette guide til Wien , eller opdag byens bedste oplevelser .

Det synes rejsende om Wien

Samlet bedømmelse

4.6
(6.338 anmeldelser)

Vi har allerede deltaget i utallige koncerter. Men denne oplevelse var virkelig enestående! Ganske vist kræver en koncert i en kirke som regel betydelige kompromiser med hensyn til akustik på grund af efterklangen. Absolut ikke her, i Karlskirche. Alt kom til at virke krystalklart og gennemsigtigt, utroligt. Og så var det muligt at nyde denne enestående koncert til fulde. Musikerne imponerede med deres talenter og, efter min mening, vidunderlige fortolkning. Du er bogstaveligt talt fordybet i musikken. Hvad kan jeg sige: Vi kan desværre ikke give mere end 5 stjerner...

En klassisk forestilling, som du skal se, når du kommer til Wien!! Det var en stor oplevelse, blandt andet at se katedralen. Forestillingen var meget god, og koncertmesteren(?) var meget karismatisk. Først og fremmest, da du ikke får en udpeget plads i området, er der ingen grund til at gå i forvejen og bytte værdibeviset. Du skal betale for at gå på det bærbare toilet udenfor, så gå et andet sted før det.

vores guide. Michael S. fortalte sine historier meget underholdende. seriøs med en joke imellem. Dette fik dig til at lytte med fascination. lyd var nyttig.

Museet var lidt for lille. Det var sjovt at lave chokoladen. Lidt mere variation på toppingen på chokoladen ville have været godt.

den bedste oplevelse, kan kun anbefales. vi var meget begejstret. og tilpas længde. man får både ballet og opera.