Vores mest anbefalede ting at gøre i Windermere

Fra Manchester: Lake District og Windermere

1. Fra Manchester: Lake District og Windermere

Du lægger det maniske Manchester bag dig og kører direkte til det dejlige Lake District. Dagens første stop er i Bowness, som ligger ved bredden af Windermere. Her har du tid til at tage en afslappet sejltur på søen og beundre den sublime udsigt over landskaberne. Du kører rundt om den sydlige spids af Windermere og mod Coniston Water. Du nyder udsigten over denne vandmasse, før du ankommer til den maleriske, fredede landsby Hawkshead. Det var her, digteren William Wordsworth gik på Grammar School. Efter at have udforsket den hyggelige landsby tager du de smalle landeveje nordpå mod Grasmere, et sted, som Wordsworth beskrev som "det smukkeste sted, som mennesket har fundet". Der er fri tid til at besøge Wordsworths Dove Cottage, smage de legendariske honningkager eller nyde freden og roen i Wordsworths påskeliljehave ved floden Rothy. Derefter nyder vi den spektakulære udsigt over Ullswater Lake, mens vi kører ad landevejene til søens sydlige bred, inden vi vender tilbage til Manchester tidligt på aftenen.

Lake District: Heldagsudflugt til 10 søer med bådtur

2. Lake District: Heldagsudflugt til 10 søer med bådtur

Lake District er kendt for at være det smukkeste hjørne af England, og denne heldagstur introducerer dig til netop det; storslået natur med bjerge, dale og søer fra syd til nord. Inde fra stencirklen får du en billedskøn udsigt over nogle af Lake Districts højeste bjergtoppe. Du rejser over de berømte Kirkstone og Honister bjergpas, mens du nyder nogle spektakulære bjerglandskaber. Der er masser af stops undervejs, hvor du kan beundre udsigten og tage billeder af smukke dale, vandfald og traditionelle Lakeland-landsbyer.  Frokost-stoppet bliver i købstaden Keswick, hvor du kan prøve en typisk pub-frokost eller finde en charmerende restaurant. Du får mulighed for at strække benene ved enten den storslåede sø Derwent Water eller Ullswater, hvor du kan opleve søernes ro.

Lake District: Six Lakes Morning Tour fra Windermere

3. Lake District: Six Lakes Morning Tour fra Windermere

Start med at køre over det berømte Kirkstone Pass, som er den højeste bjergvej i søerne, før du kører nedad og ser det smukke Ullswater. Du får mulighed for at strække benene ved Castlerigg Stone Circle og nyde panoramaudsigten over fjeldområderne. Turen vender tilbage og går sydpå langs den enorme Thirlmere, mens du lærer alt om dens interessante historie. Der er derefter tid til at vandre rundt i den historiske landsby Grasmere, inden du rejser tilbage til Windermere. Denne halvdagstur er perfekt for dem, der har kort tid, men som ønsker at se så meget som muligt af dette smukke område.

Lake District: Beatrix Potter Half-Day Tour

4. Lake District: Beatrix Potter Half-Day Tour

Omgiv dig med det landskab, der inspirerede Beatrix Potters fortryllende fortællinger under en halvdagstur i Lake District National Park. Besøg forfatterens hjem og udforsk det middelalderlige Hawkshead og det naturskønne Tarn Hows. Start med at tage til Hill Top, det 17. århundredes hjem, som Beatrix Potter brugte som kunstnerisk tilflugtssted. Gå en tur gennem den farverige have, der er hjemsted for forskellige blomster, grøntsager og krydderurter. Når du har udforsket Miss Potters ekstraordinære hus, kan du fortsætte til middelalderlandsbyen Hawkshead og få lidt tid til at udforske den fascinerende landsby. Kør gennem det berømte skønhedsområde Tarn Hows. Afslut med et krydstogt på søen med uovertruffen udsigt over bjergene.

Lake District: Vestlige søer - heldagstur

5. Lake District: Vestlige søer - heldagstur

Oplev de smukke seværdigheder i det vestlige Lake District på denne eventyrlige heldagstur. Denne tur tager dig ud af de slagne veje, mens du oplever Lake District med dets smukke bjerge og dramatiske søer. Kør over Wrynose- og Hardknott-passene, de stejleste pas i England, og kør forbi de ekstraordinære rester af Hardknott Roman Fort, 1000 fod oppe på fjeldet. Nyd frokosten på en traditionel kro på landet. Om eftermiddagen kører du videre til "Storbritanniens yndlingsudsigt" ved Wastwater, Englands dybeste og mest dramatiske sø. Dit næste mål er det pragtfulde Muncaster Castle fra det 14. århundrede, hvor du kan udforske dets internationalt anerkendte haver og World Owl Trust. Det smukke landskab ved Coniston Fells og Coniston Water afslutter denne klassiske rundtur i Lake District.

Lake District: Heldags sigtseeingoplevelse fra Liverpool

6. Lake District: Heldags sigtseeingoplevelse fra Liverpool

Turen afgår fra Liverpool og kører ud af byen ind i det frodige omkringliggende landskab. Nyd udsigten, mens du kører til Storbritanniens største nationalpark, Lake District. Stop ved det underjordiske Rheged Discovery Center på vejen. Under den delvist guidede 2-timers tur til Lake District gøres der også holdt ved den berømte Castlerigg -neolitiske stencirkel, hvor du kan mærke den gamle mytiske energi strømme omkring dig. Fortsæt til Grasmere Landsby, som byder på en bred vifte af smuk arkitektur fra det 19. århundrede, såvel som den kendte digter William Wordsworths grav. Bagefter kan du dufte dig vej til Sara Nelson's Gingerbread Shop, hvor du kan smage en bred vifte af regionens traditionelle søde sager. Når du er fyldt op med honningkager, er det tid til at opleve nationalparken og navigere gennem Langdales, også kendt som Lille Schweiz. Når du vandrer rundt i parken, kan du beundre den betagende udsigt over landskabet, der er et eksempel på et af de mest dramatiske og alsidige landskaber i Storbritannien. De mange stop under turen, både uden for og i bussen, lader dig få mest muligt ud af din tur til Lake District. Et af dagens højdepunkter omfatter en slentretur rundt om Blea Tarn og et stop ved Ambleside, hvor du kan fare vild i labyrinten af snoede gader eller shoppe i en række af maleriske butikker. Fra Ambleside kan du vælge at stige ombord på en 40-minutters bådtur på søen Windermere for 8 GBP, og derefter mødes med bussen ved turens afslutning for at tage tilbage til Liverpool.

Fra London: Lake District Tour med Cream Tea & Cruise

7. Fra London: Lake District Tour med Cream Tea & Cruise

Tag til London Euston station for at nyde en afslappende togrejse til Oxenholme i den spektakulære Lake District National Park. Ved ankomsten til Oxenholme vil du blive mødt af en lokal guide, som vil tage dig med på din rundtur i Lake District. Denne tur er den ideelle måde at udforske det bedste af Lake District, som er berømt for sine forbindelser med Beatrix Potter og Wordsworth. Kør ind i nationalparken og kør nordpå langs Lake Windermere til middelalderlandsbyen Hawkshead. Udforsk denne fascinerende landsby, hvor Wordsworth gik i skole. Fortsæt mod den berømte skønhedsplads Tarn Hows med et fotostop, inden du kører gennem Yewdale og passerer Yew Tree Tarn, der blev brugt i filmen Miss Potter. Herefter går turen til de berømte bjergdale i Langdales, som er blevet skåret af gletsjere og danner spektakulære u-formede dale. Når du ankommer til sølandsbyen Waterhead, kan du tage med på en sejltur på Englands største sø, Windermere, og læne dig tilbage og nyde udsigten over Lakeland Fells (det lokale ord for bjerge). Når du ankommer til Bowness Bay, kan du nyde en cream tea på Lindeth Howe Country House Hotel, der engang var ejet af Beatrix Potter. Derefter bliver du kørt tilbage til Oxenholme Station for at tage toget tilbage til London.

Ultimativ Lake District Tour besøger 10 søer

8. Ultimativ Lake District Tour besøger 10 søer

Din dag starter med en stigning hele vejen op til Kirkstone Pass Inn for et stop for at nyde udsigten ned ad dalen lige ned til Lake Windermere og Ambleside. Herfra styrter vejen ned i Kirkstone-passet og går ned til Brothers Water. Når du ankommer til landsbyen Glenridding, deltager du i et 1-timers krydstogt på Ullswater for at slappe af og se de fantastiske fjelde, mens båden sejler i hele søens længde. Du forlader herefter Ullswater og går mod nord og vest mod Castlerigg. Castlerigg Stone Circle står på et fantastisk naturligt plateau med en fantastisk 360 graders udsigt over de omkringliggende fjelde. Består af 38 fritstående sten, nogle op til 3 meter (10 fod) høje, og er en af Storbritanniens tidligste stencirkler, der går tilbage til den neolitiske periode for 4000 til 5000 år siden. Din rejse tager dig nu et kort stykke til hovedet af Derwentwater, hvor du stopper ved Lakeside nær Keswick til frokost. Du rejser derefter til 'Surprise View', et af de mest fantastiske udsigtspunkter i Lake District. Vejen stiger nu højere, når du bestiger faldet til Honister Slate Mine i spidsen af passet. Du har et kort stop her. Du går nu langsomt ned ad det stejle spor, mens det drejer og drejer ind i Honister-passet og videre til Buttermere. Buttermere kunne ikke være mere en kontrast til Honisters storslåede, men hårde natur. Du går nu ind i Vale of Lorton, en af de frodigeste og smukkeste dele af de nordlige søer. Det spektakulære landskab fortsætter, mens du bevæger dig langs kysten af Crummock Water med enestående udsigt og også stedet for et gammelt slag. Herfra bliver landskabet blødt, og fjeldene forfalder til bakker. Du tager nu vejen, som vil bringe dig ind i Whinlatter Pass, dit tredje bjergpas på denne tur. Passet snor sig gennem Whinlatter Forest. Derefter videre til Whinlatter Viewpoint, hvor du vil stoppe igen for at give dig mulighed for at beundre den storslåede udsigt over Bassenthwaite. Du går nu tilbage mod Keswick og starter rejsen ned mod Ambleside. På vejen passerer du Thirlmere, og ved foden af vandet går du tilbage langs dit fjerde og sidste bjergpas Dunmail Raise. Du passerer landsbyen Grasmere for at køre langs bredden af Grasmere, din niende sø. Vejen snor sig langs kysten, indtil du kommer til Rydal Vand, din tiende og sidste sø.

Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

9. Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

Denne tur tager dig gennem tre amter til landsbyen Haworth, hvor Bronte-familien boede, og som ligger i North Yorkshire's dystre hedelandskab. Du kører gennem det smukke landskab i Yorkshire Dales og gør holdt i den tidløse landsby Clapham. Se den berygtede skole, som Bronte-søstrene gik på, og som blev inspirationen til Lowood-skolen i Jane Eyre. I Charlotte Brontes fodspor kan du besøge den smukke landsby Wycoller med sin ruinagtige hal, der stod model for Ferndean Manor i Jane Eyre. Oplev de steder, som Brontes kendte, og det landskab, som inspirerede dem. Herefter kan du udforske Bronte Parsonage, hvor Charlotte, Emily, Anne og Branwell boede sammen med deres far, pastor Patrick Bronte. Se, hvor de sad og skrev Wuthering Heights, Jane Eyre og The Tennant of Wildfell Hall, og opdag, hvordan de boede, og hvordan deres liv var i det industrielle Yorkshire, hvor døden konstant var på dørtærsklen, og friheden var på heden. Gå ned ad Haworths hovedgade, der næsten ikke har ændret sig, siden Bronte'erne gik her for 150 år siden. Se Black Bull Inn, hvor Branwell drak, og den gamle apotekerværksted, hvor han købte laudanum. Slip fantasien løs, indånd den kølige hedeluft, og kig ud over det vilde, dramatiske landskab i Wuthering Heights. Oplev friheder og begrænsninger, succeser og fiaskoer, kærligheder og tab i det victorianske Englands verden. Dette var et sted, der formede den mest berømte litterære familie i verden, som levede et lidenskabeligt, følelsesladet og tragisk liv.

Naturskøn tur i Lake District om vinteren

10. Naturskøn tur i Lake District om vinteren

Start dagen med en tur op til Kirkstone Pass Inn, hvor du kan nyde den smukke udsigt over Windermere-søen og Ambleside. Derefter går du ned ad Kirkstone Pass og ned til Brothers Water langs Ullswater-kysten med et fotostop. Kør mod nord og vest mod Castlerigg, hvor et naturligt plateau byder på en fantastisk 360-graders udsigt over de omkringliggende fjelde. En kort gåtur fører dig derefter til Derwentwaters hoved til frokost, inden du kører til "Surprise View", et af de mest fantastiske udsigtspunkter i Lake District. Herfra stiger vejen op mod Honister Slate Mine på toppen af passet. Efter et kort stop går du langsomt ned ad stien, der snor sig mod Vale of Lorton, et af de frodigste og smukkeste områder i de nordlige søer. Det spektakulære landskab fortsætter, mens vi fortsætter til Moss Force Waterfall. Landskabet bliver blødere, og fjeldet bliver til bakker, når vi går ned i Newlands Valley, hvorefter vi vender tilbage mod Keswick og begynder rejsen ned mod Ambleside. Undervejs passerer vi Thirlmere og derefter langs det maleriske bjergpas Dunmail Raise. Vi vil køre forbi Grasmere by langs Grasmere-byen og langs Grasmere-bugten. Vejen snor sig langs kysten, indtil vi ankommer til Rydal Water, den tiende og sidste sø på vores tur.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Windermere

Alle aktiviteter

19 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 2

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Windermere

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Windermere

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Windermere?

De bedste dagsture og -udflugter fra Windermere er:

Keswick

Hvad er de bedste indendørsaktiviteter i Windermere på regnvejrsdage?

Andre seværdigheder i Windermere

Vil du se alle oplevelser i Windermere? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Windermere

Samlet bedømmelse

4.8 / 5

baseret på 773 anmeldelser

Flot og oplysende tur med en fremragende chauffør, Peter. Han kunne styre minibus og fortælle om alt det vi så. Jeg kan varmt anbefale turen!