Vores mest anbefalede ting at gøre i York

York: Komedie- og spøgelsesbustur

1. York: Komedie- og spøgelsesbustur

Lad den mørke side af Yorks historie give dig gåsehud, mens du opdager byens mørke og frygtelige hemmeligheder. Stig om bord i Necrobus og forbered dig på en 75-minutters teatralsk sightseeingtur. Nyd en komedie- og gysertur rundt i Yorks skumle fortid, mens den uhyggelige turleder viser seværdighederne fra en klassisk Routemaster-bus fra 1960'erne. Skuespillerne om bord og den uhyggeligt udsmykkede bus vil gøre deres til, at du får byens mest uhyggelige tur. Lær om den uhyggelige side ved mange af Yorks mest berømte vartegn, herunder Clifford Tower, York Minster og Dick Turpins grav. Lad fantasien få frit løb, mens du hører om de spøgelser, der bor inden for de middelalderlige mure af en af Englands mest uhyggelige byer.

York: Bådtur på floden Ouse

2. York: Bådtur på floden Ouse

Et York City Cruise byder på en underholdende og informativ rundvisning i den historiske by fra River Ouse. Nyd seværdighederne fra et anderledes perspektiv, mens et venligt og vidende hold guider dig op og ned ad floden. Båden sejler fra King’s Staith Landing og Lendal Bridge Landing. Lad dig betage af omgivelserne fra en behagelig og overdækket salon på det øvre dæk, og forkæl dig selv med forfriskende drinks fra baren. Sejlturen varer 45 minutter eller 1 time og afhænger af vejret og efterspørgslen. Din billet er gyldig til den varighed, der tilbydes på din besøgsdato. Den 1-time lange sejltur følger en rute forbi Clifton Bridge i den nordlige del af York og derefter helt ned til Millennium Bridge på byens sydlige side, inden den vender tilbage til den oprindelige kaj. Den 45-minutters sejltur finder sted i samme område uden at sejle helt så langt ud i hver retning, men igennem den befæstede bys centrum. Under bådturen vil kaptajnen underholde dig med live kommentarer om de steder, i sejler forbi. Lær mere om Yorks historie med oversvømmelser og dens fremgang som havn inde i landet, mens du sejler på den flod, der bragte romerne og vikingerne til området. Du vil sejle på en båd med overdækket, opvarmet salon, toiletter og en bar, hvor der serveres øl, vin, spiritus, sodavand, varme drinks og snacks.

York: York Dungeon Entrébillet

3. York: York Dungeon Entrébillet

Rejs gennem 2.000 års uhyggelig historie i York med en billet til York Dungeon. Fordyb dig i byens mørke fortid med ti liveshows og mød foruroligende historiske personer, mens du går rundt i specialdesignede, medrivende kulisser. Start ved begyndelsen, når de frygtede vikinger invaderer og erobrer York. Afdæk detaljerne om Guy Fawkes' berygtede krudtplot, og hvad der virkelig skete den novemberaften. Træd ind i vognen til Knavesmire, hvor en af historiens mest berygtede Highwaymen vendte tilbage. Bort på en rejse fyldt med skræmmende karakterer, og få kuldegysninger, mens du går gennem medrivende 360-graders kulisser med spændende special effects. Lær om virkelige begivenheder og personer, der har formet byen på en unik og spændende måde.

York: Harry Potter-guidet vandretur

4. York: Harry Potter-guidet vandretur

Få en sortering, spil quizzer og spil, og oplev nogle fantastiske kostumerede genopførelser på denne guidede vandretur i York. Få mere at vide om Harry Potter-universet og om Yorks historie. Se seværdigheder som Diagon Alley og Hogwarts Express-perronen. Sæt afsted på din tur rundt i byen, og få Harry Potter-quiz af din guide undervejs for at optjene point til dit hus. Hold dig engageret med en animeret resultattavle, videoklip af filmscener, kostume og genindspilninger. Har du mulighed for at bruge din viden om trylleformularer til at overliste medlemmer af andre huse. Undskyld dig over steder, såsom den fiktive Diagon Alley og perronen til Hogwarts Expressen. Nyd udsigten fra bymurene. Udforsk den fantastiske Harry Potter-butik, og afdæk nogle af Yorks skjulte perler.

York: 24-timers billet til hop-on hop-off-bussen

5. York: 24-timers billet til hop-on hop-off-bussen

Efter at romerne havde grundlagt York, udviklede den sig hurtigt til at være Englands by nummer 2, og stedet har været vidne til krig, fredsaftaler og vækst gennem sin 2.000 år lange historie. Kong George 6. reflekterede over byens centrale placering gennem årene, da han udtalte, at "Yorks historie er Englands historie". Besøg den storslåede katedral York Minster med de uvurderlige glasmosaikker, gå på middelaldergader eller de 800 år gamle Bar Walls. Du besøger også prisvindende museer og nyder fremragende restauranter og indkøbsmuligheder. Din turs ruteplan: Stop 1 - Exhibition Square Stop 2 - GillyGate Stop 3 - Monk Bar Stop 4 - Foss Bank Stop 5 - Peasholme Green Stop 6 - The Stonebow Stop 7 - Clifford's Tower Stop 8 - Margaret Street Stop 9 - Walmgate Bar Stop 10 - Barbican Centre Stop 11 - Fishergate Stop 12 - Bishopthorpe Road Stop 13 - South Bank Stop 14 - Campleshon Road Stop 15 - Mount Vale Stop 16 - The Mount Stop 17 - Blossom Street Stop 18 - Banegården Stop 19 - Memorial Gardens Stop 20 - Museum Gardens

York: Self-Steer Boat Rental

6. York: Self-Steer Boat Rental

Nyd en afslappet en times leje, hvor du kan udforske York fra roret på din egen selvstyrende motorbåd. Bliv kaptajn og udforsk stederne ved Yorks flodbred med stil. Din private båd kan rumme op til 8 personer og vil give masser af plads til jer alle til at tage ud på jeres eget akvatiske eventyr og udforske den samme flod, som bragte vikingerne til denne smukke by. Du vil modtage fulde instruktioner om, hvordan du betjener din motorbåd sammen med sikkerhed og flodregler, mens redningsveste vil blive leveret til alle børn. Dit båddriftsområde er langs en rute, der vil tage dig langs med hele byen fra floden inden for en time. Derudover kan du på en halv times leje operere inden for dette område og vil være i stand til at indtage det meste af den bebyggede del af Ouse, eller komme ned ad strømmen til Millennium Bridge og tilbage til fortøjningerne igen. Bemærk venligst, at bådene ikke kan tages forbi Clifton Bridge eller Millennium Bridge. Du må ikke fortøje båden og gå fra borde på noget andet tidspunkt på floden end ved King's Staith (hvor din leje først begyndte).

York: Aftenbådtur på den oplyste Ouse

7. York: Aftenbådtur på den oplyste Ouse

Slap af, og nyd en romantisk afslutning på din aften i York på denne 70-minutters oplyste bådtur. Denne billet inkluderer dit valg af forfriskning; voksne og personer over 18 år kan vælge en varm drik og en kiks eller et glas Prosecco. Børn og personer under 18 år kan vælge en varm drik og en kiks eller en sodavand og en kiks. Boarding starter kl. 20.45, og båden sejler kl. 21.15 fra King’s Staith Landing i det centrale York. Båden er tilbage ved afgangsstedet kl. 22.25. Sejl langs en cirkulær rute på floden Ouse, mens du lytter til afslappende jazz og swing som baggrundsmusik. Projektørbelysningen ombord oplyser vartegnene undervejs, mens du ser Yorks historiske seværdigheder fra et anderledes perspektiv. Du vil sejle på en båd med overdækket, opvarmet salon, toiletter og en bar, hvor der serveres øl, vin, spiritus, sodavand, varme drikke og snacks.

York's Chocolate Story: Entrébillet og guidet rundvisning

8. York's Chocolate Story: Entrébillet og guidet rundvisning

Find vej til York's Chocolate Story i Yorks historiske centrum. Mød guiden, og brug 1 time og 15 minutter på en omfattende rundvisning på museet. Opdag hemmelighederne bag lækker chokoladefremstilling, når du udforsker anlæggets 3 etager fyldt med interaktive udstillinger. Se en chokoladefremstillingsdemonstration. Lær mere om Yorks velstående forhold til lækkerierne, og lær mere om den 300 år lange chokoladefremstillingstradition. I slutningen af den guidede tur besøges museets café og gavebutik, der flyder over med hjemmelavet chokolade og andre lækre kreationer.

York: Tidlig 1-times aftenbådtur på floden Ouse

9. York: Tidlig 1-times aftenbådtur på floden Ouse

Denne 1 time lange tidlige aftenbådtur er en underholdende og informativ rundvisning i Yorks historiske bydel set fra floden Ouse. Nyd byen fra et andet perspektiv, mens et venligt og vidende hold guider dig op og ned ad floden. Båden sejler kl. 19.30 fra King’s Staith Landing i Yorks centrum, og den vender tilbage til det samme sted kl. 20.30. Under bådturen underholder kaptajnen dig med livekommentar om de steder, I passerer. Lær mere om Yorks historie med oversvømmelser og dens fremgang som havn inde i landet, mens du sejler på den flod, der bragte romerne og vikingerne til området. Du vil sejle på en båd med overdækket, opvarmet salon, toiletter og en bar, hvor der serveres øl, vin, spiritus, sodavand, varme drinks og snacks.

York: Hekse og historie: Old Town Walking Tour

10. York: Hekse og historie: Old Town Walking Tour

Følg med en karakterfuld hekseguide og oplev Yorks historie og afdæk Shambles' hemmeligheder på en vandretur med mulighed for at deltage i fremstillingen af trylledrikke. Træd let, mens du går gennem York Minster, Petergate og Stonegate - de selvsamme grunde, hvor disse mystiske begivenheder fandt sted. Mød din guide, og begynd din vandretur. Hør historiske fortællinger og legender, der fokuserer på hekseri. Udforsk Shambles, mens du træder tilbage i tiden og opdager den ubehagelige oprindelse af denne nu maleriske gade. Hold øje på brostenene, mens du låner dit øre til frygtelige fortællinger om Yorkshires hekse. Gå til Whip-Ma-Whop-Ma-Gate, den mindste gade med det muligvis længste navn i York. Det siges, at navnet betyder "Hvilken gade". Se derefter resterne af St Crux Church, der oprindeligt var den største sognekirke fra middelalderen i York. Fortsæt til King's Square, hvor du får mere at vide om området og hører fortællingen om det magiske træ med en hekseforbindelse. Følg derefter din guide gennem Yorks gamle kvarter, Minster Quarter, hvor du kommer forbi byens livlige butiksområde. Slentre gennem Low Petergate og High Petergate, og lyt med ærefrygt til de fascinerende og skræmmende historier fra fortiden. Beundr storslåetheden i verdens mest storslåede og ikoniske katedral, York Minster. Lige overfor kan du se St Michael Le Belfrey Church. Hør nogle flere uhyggelige og hektiske fortællinger og et navn, der måske vækker genkendelse. Stir på arkitekturen af middelalderlige bygninger, smukke georgianske byhuse og andre stilarter fra den gamle tid i Stonegate, en af Yorks mest historiske veje. Oplev byens gyder, ginnels og snickers, og gå gennem Yorks længste snickelway (smalle gyder, der løber mellem Yorks gader). Føl kuldegysningerne i luften i den skjulte gårdhave i Barley Hall. Tilbage til det sted, hvor det hele begyndte, kan du på denne fortryllende gamle byvandring opleve middelalderens onde historie i York. Udover at udforske York kan du også vælge at gå ind i Potions Cauldron for at få en medrivende oplevelse med at lave trylledrikke. Afdæk det hemmelige rum, og fortab dig i en anden verden, mens specialeffekter tager dig med på en søgen efter at lave den perfekte trylledrik.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
York
Inspirerende middelalderarkitektur, brostensbelagte gyder og traditionelle pubber udgør byens rige kulturarv.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i York

Alle aktiviteter

53 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 4

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af York

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om York

Hvilke topattraktioner skal man opleve i York?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra York?

De bedste dagsture og -udflugter fra York er:

Whitby

Hvad er de mest populære museer og udstillinger i York?

Andre seværdigheder i York

Vil du se alle oplevelser i York? Klik her for en fuld oversigt