Tilføj datoer

Ting at foretage sig
York

Inspirerende middelalderarkitektur, brostensbelagte gyder og traditionelle pubber udgør byens rige kulturarv.

Vores mest anbefalede ting at gøre i York

York: Bådtur på floden Ouse

1. York: Bådtur på floden Ouse

Et York City Cruise byder på en underholdende og informativ rundvisning i den historiske by fra River Ouse. Nyd seværdighederne fra et anderledes perspektiv, mens et venligt og vidende hold guider dig op og ned ad floden. Båden sejler fra King’s Staith Landing og Lendal Bridge Landing. Lad dig betage af omgivelserne fra en behagelig og overdækket salon på det øvre dæk, og forkæl dig selv med forfriskende drinks fra baren. Sejlturen varer 45 minutter eller 1 time og afhænger af vejret og efterspørgslen. Din billet er gyldig til den varighed, der tilbydes på din besøgsdato. Den 1-time lange sejltur følger en rute forbi Clifton Bridge i den nordlige del af York og derefter helt ned til Millennium Bridge på byens sydlige side, inden den vender tilbage til den oprindelige kaj. Den 45-minutters sejltur finder sted i samme område uden at sejle helt så langt ud i hver retning, men igennem den befæstede bys centrum. Under bådturen vil kaptajnen underholde dig med live kommentarer om de steder, i sejler forbi. Lær mere om Yorks historie med oversvømmelser og dens fremgang som havn inde i landet, mens du sejler på den flod, der bragte romerne og vikingerne til området. Du vil sejle på en båd med overdækket, opvarmet salon, toiletter og en bar, hvor der serveres øl, vin, spiritus, sodavand, varme drinks og snacks.

Comedy Horror Show: York Ghost Bus Tour

2. Comedy Horror Show: York Ghost Bus Tour

Lad den mørke side af Yorks historie give dig gåsehud, mens du opdager byens mørke og frygtelige hemmeligheder. Stig om bord i Necrobus og forbered dig på en 75-minutters teatralsk sightseeingtur. Nyd en komedie- og gysertur rundt i Yorks skumle fortid, mens den uhyggelige turleder viser seværdighederne fra en klassisk Routemaster-bus fra 1960'erne. Skuespillerne om bord og den uhyggeligt udsmykkede bus vil gøre deres til, at du får byens mest uhyggelige tur. Lær om den uhyggelige side ved mange af Yorks mest berømte vartegn, herunder Clifford Tower, York Minster og Dick Turpins grav. Lad fantasien få frit løb, mens du hører om de spøgelser, der bor inden for de middelalderlige mure af en af Englands mest uhyggelige byer.

York: Harry Potter-guidet vandretur

3. York: Harry Potter-guidet vandretur

Få en sortering, spil quizzer og spil, og oplev nogle fantastiske kostumerede genopførelser på denne guidede vandretur i York. Få mere at vide om Harry Potter-universet og om Yorks historie. Se seværdigheder som Diagon Alley og Hogwarts Express-perronen. Sæt afsted på din tur rundt i byen, og få Harry Potter-quiz af din guide undervejs for at optjene point til dit hus. Hold dig engageret med en animeret resultattavle, videoklip af filmscener, kostume og genindspilninger. Har du mulighed for at bruge din viden om trylleformularer til at overliste medlemmer af andre huse. Undskyld dig over steder, såsom den fiktive Diagon Alley og perronen til Hogwarts Expressen. Nyd udsigten fra bymurene. Udforsk den fantastiske Harry Potter-butik, og afdæk nogle af Yorks skjulte perler.

York: York Dungeon Entrébillet

4. York: York Dungeon Entrébillet

Rejs gennem 2.000 års uhyggelig historie i York med en billet til York Dungeon. Fordyb dig i byens mørke fortid med ti liveshows og mød foruroligende historiske personer, mens du går rundt i specialdesignede, medrivende kulisser. Start ved begyndelsen, når de frygtede vikinger invaderer og erobrer York. Afdæk detaljerne om Guy Fawkes' berygtede krudtplot, og hvad der virkelig skete den novemberaften. Træd ind i vognen til Knavesmire, hvor en af historiens mest berygtede Highwaymen vendte tilbage. Bort på en rejse fyldt med skræmmende karakterer, og få kuldegysninger, mens du går gennem medrivende 360-graders kulisser med spændende special effects. Lær om virkelige begivenheder og personer, der har formet byen på en unik og spændende måde.

York: Aftenbådtur på den oplyste Ouse

5. York: Aftenbådtur på den oplyste Ouse

Slap af og nyd en romantisk afslutning på din aften i York på dette 60 minutter lange Floodlit Evening Cruise. Din billet inkluderer et udvalg af forfriskninger; voksne og personer over 18 år med rabat kan vælge mellem en varm drik og en kiks eller et glas Prosecco. Børn og personer under 18 år kan vælge mellem en varm drik og en kiks eller en sodavand og en kiks. Sejl en cirkulær rute på floden Ouse, mens du nyder en afslappende blanding af jazz og swing som baggrundsmusik. Projektørerne om bord vil oplyse vartegn langs vandkanten, mens du ser Yorks historiske seværdigheder fra et andet perspektiv. Du sejler på et fartøj, der har en lukket og opvarmet salon, toiletter og en fuldt udstyret bar, der serverer øl, vin, spiritus, sodavand, varme drikke og snacks.

York: Tidlig 1-times aftenbådtur på floden Ouse

6. York: Tidlig 1-times aftenbådtur på floden Ouse

Denne 1 time lange tidlige aftenbådtur er en underholdende og informativ rundvisning i Yorks historiske bydel set fra floden Ouse. Nyd byen fra et andet perspektiv, mens et venligt og vidende hold guider dig op og ned ad floden. Båden sejler kl. 19.30 fra King’s Staith Landing i Yorks centrum, og den vender tilbage til det samme sted kl. 20.30. Under bådturen underholder kaptajnen dig med livekommentar om de steder, I passerer. Lær mere om Yorks historie med oversvømmelser og dens fremgang som havn inde i landet, mens du sejler på den flod, der bragte romerne og vikingerne til området. Du vil sejle på en båd med overdækket, opvarmet salon, toiletter og en bar, hvor der serveres øl, vin, spiritus, sodavand, varme drinks og snacks.

York: City Sightseeing Hop-On Hop-Off-bustur

7. York: City Sightseeing Hop-On Hop-Off-bustur

York blev grundlagt af romerne og blev snart Englands anden by og har været vidne til krige, fredsaftaler og velstand i de 2.000 år, den har eksisteret. Kong George VI reflekterede over byens centrale rolle gennem årene, da han sagde: "Yorks historie er Englands historie". Besøg den storslåede York Minster med dens uvurderlige udstilling af farvet glas. Gå langs middelalderlige gader eller på de 800 år gamle Bar Walls. Besøg prisbelønnede museer, Yorks botaniske have, eller nyd de fremragende restauranter og shoppingmuligheder. Du kommer aldrig til at mangle steder at opdage i denne vidunderlige by. Busstoppesteder: Stop 1 - Exhibition Square Stop 2 - GillyGate Stop 3 - Monk Bar Stop 4 - Foss Bank Stop 5 - Peasholme Green Stop 6 - The Stonebow Stop 7 - Clifford's Tower Stop 8 - Margaret Street Stop 9 - Walmgate Bar Stop 10 - York Barbican Stop 11 - Fishergate Stop 12 - Bishopthorpe Road Butikker Stop 13 - Bishopthorpe Road Stop 14 - South Bank Stop 15 - Campleshon Road Stop 16 - Blossom Street Stop 17 - The Mount Stop 18 - Mount Vale Stop 19 - Railway Station Stop 20 - Memorial Gardens Stop 21 - Museumshaven

York's Chocolate Story: Entrébillet og guidet rundvisning

8. York's Chocolate Story: Entrébillet og guidet rundvisning

Før dig til York's Chocolate Story i det historiske centrum af York. Mød guiden, og tilbring 1 time og 15 minutter på en underholdende rundvisning i attraktionen. Opdag hemmelighederne bag fremstillingen af lækker chokolade, mens du udforsker anlæggets 3 etager fyldt med interaktive udstillinger. Tag med på en guidet rundvisning og udforsk chokoladens historie, fra opdagelsen af kakaobønnen for tusindvis af år siden til de verdensberømte chokoladeproducerende familier i York. Lyt til din kyndige guide, der levendegør processen, og uddeler selvfølgelig også en smagsoplevelse i ny og næ. Mod slutningen af besøget får du mulighed for at lave din egen chokoladekreation og se en chokolatier i arbejde, perfekt for både voksne og børn. Efter den guidede rundvisning kan du besøge caféen og gavebutikken, der bugner af håndværks-chokolade og andre lækre kreationer.

York: Udlejning af selvstyrende både

9. York: Udlejning af selvstyrende både

Nyd en afslappet times leje, hvor du udforsker York fra roret på din egen selvstyrende motorbåd. Bliv kaptajn, og udforsk seværdighederne ved Yorks flodbred med stil. Din private båd kan rumme op til 5 personer og giver masser af plads til, at I alle kan sejle ud på jeres eget vandeventyr og udforske den samme flod, som bragte vikingerne til denne smukke by. I får fuld instruktion i, hvordan motorbåden betjenes, samt sikkerheds- og flodregler, og der er redningsveste til alle børn. Båden sejler langs en rute, der giver dig mulighed for at se hele byen fra floden i løbet af en time. Hvis du lejer en halv time, kan du også sejle inden for dette område og se det meste af den bebyggede del af Ouse, eller du kan sejle ned ad floden til Millennium Bridge og tilbage til fortøjningspladsen igen. Bemærk venligst, at bådene ikke må sejle forbi Clifton Bridge eller Millennium Bridge. Det er ikke tilladt at fortøje båden og gå fra borde andre steder på floden end ved King's Staith (hvor du først begyndte at leje båden).

York: Hekse og historie Old Town Walking Tour

10. York: Hekse og historie Old Town Walking Tour

Tag med din karakterfulde hekseguide og hør de sande historiske fortællinger om mistænkte Yorkshire-hekse gennem tiderne. Du kan også dykke ned i fascinerende dele af Yorks historie undervejs; hemmeligheder om St Crux Church, York Minster, Petergate, Swinegate og meget mere venter på denne karakterstyrede vandretur. Din venlige, udklædte guide vil fortrylle dig på denne spændende eskapade og sømløst væve historie sammen med levende historiefortælling. Fortjente disse Yorkshire-hekse deres skæbne? Kryds Yorks brosten, og afdæk sandheden om Mad Alice - blev hun drevet til vanvid? Hvad med John Wrightson, var han virkelig en "Wrong-son"? Mary Bateman; klog kvinde eller morder? Og fortjente Margaret Clitheroe virkelig sin skæbne...? Du bestemmer selv på denne magiske og lærerige rejse til fortiden. Bliv transporteret gennem Yorks snoede porte (gader!) og sneglegange. Du vil slentre ned ad Shambles, hoppe gennem King's Square, slentre langs "Bookbinders Alley" og slentre ned ad Stonegate. Det betagende ikoniske York Minster må du ikke gå glip af, og din trofaste guide vil med glæde udpege en pub, hvor en meget berømt plotter boede. Du vil høre om hjemsøgelser, møde en vis lille rød djævel og opdage en bygning, der var gemt væk i årtier... I en oplevelse, der forener sande historier, historie og en visdom om, at vi kan lære af fortidens forfærdelige metoder, vil du helt sikkert blive tryllebundet af denne fortryllende by og Yorkshires rige heksekrønike. *Bemærk venligst, at dette er en udendørs vandretur, så klæd dig på efter vejret, mine kære.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i York

Alle aktiviteter

74 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om York

Hvilke topattraktioner skal man opleve i York?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra York?

De bedste dagsture og -udflugter fra York er:

Whitby

Andre seværdigheder i York

Vil du se alle oplevelser i York? Klik her for en fuld oversigt