Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Yucatán

Den mexicanske halvø er verdensberømt for caribisk vand, mayaruiner og grottesystemer under vandet.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Yucatán

Riviera Maya: Chichen Itza, Cenote og Valladolid-tur

1. Riviera Maya: Chichen Itza, Cenote og Valladolid-tur

Rejs tilbage i tiden, når du udforsker de arkæologiske mayaruiner i Chichén Itzá på en guidet tur. Kom i kontakt med naturen, når du svømmer i det azurblå vand i Cenote. Spis en lækker frokostbuffet, og tag på en guidet vandretur i Valladolid. Du bliver hentet på dit hotel eller et mødested i nærheden, og så kan du rejse til et af de vigtigste monumenter på Yucatán-halvøen. Ved ankomsten til Chichén Itzá kan du se Kukulcans trinpyramide, som er kendt for lysspillet fra jævndøgnet, der kaster skygger på hvert trin og skaber et billede af en slange, der stiger ned. Tag til den hellige Cenote og oplev et af de synkehuller, der er en del af et netværk af underjordiske floder, som er hellige for mayafolket. Nyd et lækkert buffetmåltid, og tag en spadseretur rundt i kolonibyen Valladolid for at fuldende din oplevelse.

Cancún: Chichen Itza, Cenote og Valladolid-tur med frokost

2. Cancún: Chichen Itza, Cenote og Valladolid-tur med frokost

Dyk ned i mayakulturen på en guidet dagstur med valgfri hoteltransport fra Cancún eller Riviera Maya til Chichén Itzá, som er udnævnt til et af verdens 7 nye vidundere, fordi det er en af verdens bedst bevarede oldtidsbyer. Nyd en mexicansk buffet og tequila-smagning, og stop ved Valladolid og en cenote. Det sjove er kun lige begyndt med et panoramabesøg i den charmerende by Valladolid, som er berømt for det udsmykkede San Bernardino of Siena-kloster fra det 16. århundrede og den barokke San Gervasio-katedral. Derefter vil et besøg i området ikke være komplet uden et stop ved en cenote, et forfriskende, fortryllende underjordisk synkehul, som er helligt for mayafolket. Derefter kan du nyde en mexicansk frokostbuffet og en tequila-smagning. I Chichén Itzá følger du guiden, mens du lærer alt om de vigtigste bygninger. Fra den ærefrygtindgydende Kukulcan-pyramide til de ruiner, der engang husede titusinder af mayaer, El Castillo-pyramiden eller El Caracol, er dette besøg fyldt med sjældent hørte historier, utrolige detaljer og fantastiske fotomuligheder. Opdag, hvorfor den enorme by spillede en så vigtig rolle fra den sene klassiske periode (600 e.Kr.) til den tidlige del af den postklassiske periode (1200 e.Kr.), og hvorfor den forblev et enormt pilgrimscentrum.

Cancun: Chichen Itza, Ik Kil Cenote og Valladolid dagstur

3. Cancun: Chichen Itza, Ik Kil Cenote og Valladolid dagstur

Rejs tilbage i tiden med en guidet tur til Maya Chichen Itza-ruinerne. Svøm gennem det azurblå vand i Ik Kil Cenote og få lidt fritid til at udforske den charmerende by Valladolid. Se en live maya-madlavningsdemonstration, og sæt dig ned til en lækker frokostbuffet. Nyd bekvemmeligheden ved at blive hentet fra din bolig i Cancun. Læn dig tilbage og slap af på den naturskønne køretur til Chichen Itza for at opleve et af verdens 7 vidundere. Betal den lokale skat og følg din guide på en tur til gamle Maya-hellige steder. Engager dine sanser med en levende madlavningsdemonstration. Bliv forbløffet, når en kok laver dejlige mayaretter med lokale grøntsager og fauna. Overskrid grænser og oplev Mexicos kulinariske mangfoldighed. Nyd en frokostbuffet spækket med læskende smage. Gå til Ik Kil Cenote og gå ned ad en trappe udhugget i sten for at komme ind i den dybe pool. Fordyb dig i det kølige vand på dette sted, der engang var helligt for mayaerne. Fortsæt med byen Valladolid og få lidt fritid til at gå en tur gennem gaderne for at nyde den koloniale arkitektur. Vend tilbage til din bolig i Cancun i slutningen af din udflugt.

Chichen Itza: Guidet vandretur

4. Chichen Itza: Guidet vandretur

Gå ikke glip af jævndøgnet den 19., 20. og 21. marts. Der vil være særlige tidspunkter, hvor man kan opleve fænomenet! Hvis vejret tillader det, vil lyset og skyggerne vise en slange, der går ned fra pyramiden.

Fra Playa del Carmen: Dagstur til Tulum, Coba og Cenotes

5. Fra Playa del Carmen: Dagstur til Tulum, Coba og Cenotes

Det første stop er Tulum, den gamle Maya by, der ligger på en klippe med udsigt over det mexicanske caribiske hav. Din tosprogede ekspertguide vil dele fascinerende oplysninger om det arkæologiske sted, dets betydning i historien og indbyggernes dagligdag på deres højeste tid. Hør alt om de tidligere kulturer og teorierne om deres undergang. Det næste skridt er et besøg til Cenote Kuxtal, hvor du kan tage en svømmetur. Cenoter er unikke for Yucatanhalvøen, naturlige synkehuller i kalkstenshuler, som var hellige for det gamle mayafolk. Herefter vil du nyde en autentisk regional frokostbuffet for at genoplade dig selv til dagens sidste stop. Den sidste del af denne utrolige rejse er en guidet rundvisning i Coba Maya-ruinerne. Coba er stadig for det meste skjult under junglens løv, men her ligger Yucatans højeste pyramide, og du kan klatre op på toppen for at få en fantastisk udsigt. Hør din guide fortælle dig om opdagelsen af dette sted. Beundre grænserne mellem natur og menneskeskabte strukturer og junglens bånd med ruinerne.

Riviera Maya: Tulum-ruiner og 2 Cenotes halvdagstur

6. Riviera Maya: Tulum-ruiner og 2 Cenotes halvdagstur

Bliv hentet på dit hotel, og kør til den arkæologiske zone i Tulum på den maleriske caribiske kyst. Begynd på en omfattende guidet tur. Hav lidt fritid til at udforske det gamle solobservatorium i freskernes tempel og vindgudens tempel ved havet. Snap en gang i livet fotos af Pyramid El Castillo og uberørte hvide sandstrande. Stop ved cenoten Mariposa og fordyb dig i grottens krystalklare vand. Kig op for at beundre den frodige junglebaldakin, mens du svømmer, og prøv at få øje på det dyreliv, der lever blandt grenene. Gør et stop ved Chen-Ha cenoten, før du vender tilbage til dit overnatningssted.

Riviera Maya: Chichén Itzá, Cenote & Valladolid-tur

7. Riviera Maya: Chichén Itzá, Cenote & Valladolid-tur

Opdag mayaruinerne i Chichen Itzá på en guidet tur fra Playa del Carmen. Fordyb dig i junglen i en øko-park med tid til at svømme i en cenote og en solid frokostbuffet. Start med afhentning fra Playa del Carmen og første rejse til junglens øko-park. Undskyld mig, men jeg har ikke tid til at gå i den hellige cenote, mens du frisker dig selv op med en rensende svømmetur i det krystalklare vand. Dig i en lækker frokostbuffet på restauranten i øko-parken, og vær klar til en smagsoplevelse. Prøv noget af det berømte mexicanske køkken med regionale retter fra Yucatán. Efter buffeten kan du tage til de verdensberømte mayaruiner i Chichen Itzá. Tag på en guidet rundvisning på det ceremonielle sted, og lyt til fascinerende fortællinger om den gamle mayacivilisation. Lær mere med dine ekspertguider, og hør underholdende historier om livet i Chichen Itzá. Oplev en kultur, der var langt forud for sin tid. Derefter kan du nyde lidt fritid til at udforske på egen hånd og gå i mayaernes fodspor. Din sidste stop er i Valladolid's koloniale centrum for et hurtigt besøg i denne charmerende "magiske by" i Mexico. Den imponerende kirke og byens arkitektur omkring "zocalo'' eller byens torv er perfekte fotomuligheder og en mulighed for at slappe af og nyde Yucatáns afslappede stemning, inden du kører tilbage til Playa del Carmen.

Chichén Itzá: Skip køen-adgangsbillet

8. Chichén Itzá: Skip køen-adgangsbillet

Undgå de lange køer på et af de mest besøgte arkæologiske steder i Mexico med denne billet til Chichén Itzá, hvor du kan springe køen over. Gå direkte ind på det arkæologiske område, og brug dagen på at udforske mayaruinerne i dit eget tempo. Oplev, hvordan denne store præcolumbianske by spillede en vigtig rolle i mayacivilisationen fra omkring 600 til 1200 e.Kr. og forblev et center for tilbedelse og pilgrimsfærd indtil spaniernes ankomst. Selv i dag betragtes den stadig som hellig af mayaerne på Yucatan-halvøen. Som mange af byerne i det gamle Mexico blev stedet forladt, og ruinerne blev gemt i junglen. Oplev dens rige historie og fantastiske ruiner.

Fra Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid og Cenote-tur

9. Fra Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid og Cenote-tur

Bring en dag fuld af kultur, historie og gastronomi på en guidet tur med flere stop fra Mérida til Izamal, Valladolid, Cenote Chichikan og Chichén Itzá, et af verdens 7 vidundere. Oplev traditionel madlavning under en live-demonstration. Nyd morgenmad, en frokostbuffet og indgangsbilletter. Efter at have mødt din guide i Mérida, skal du tage til det arkæologiske sted Chichén Itzá. Gå gennem centrum af dette tusind år gamle sted og se højdepunkter som Krigernes tempel. Senere kan du transportere dine sanser til roden af det regionale køkken, en af de største arv fra mayakulturen, under en demonstration af regionens unikke gastronomi. Lær om tradition og innovation i brugen af planter, grøntsager og vild fauna. Nyd en frokostbuffet med lokale produkter, og lad dig derefter fortrylle af historien og den kulturelle rigdom i to magiske byer i Yucatan under de næste stop. Udforsk Valladolid, kendt for sin naturlige skønhed, brostensbelagte gader, kaffebarer, restauranter og lækker mad. Stop ved hovedtorvet og få lidt tid til at vandre, inden turen går videre til Izamal. Find ud af, hvorfor alle byens huse er malet gule, og forelsk dig i byens koloniale arkitektur, der går tilbage til det 16. århundrede. Brug tid på det vigtigste vartegn: Convento de San Antonio de Padua. Mellem stoppene i Valladolid og Izamal kan du gribe chancen for at tage en dukkert i det kølige vand i Chichikan Cenote.

Fra Riviera Maya: Chichen Itza, Ik Kil Cenote og Valladolid

10. Fra Riviera Maya: Chichen Itza, Ik Kil Cenote og Valladolid

Rejs tilbage i tiden med en guidet tur til mayaruinerne Chichen Itza. Svøm gennem det azurblå vand i Ik Kil Cenote, og få lidt fritid til at udforske den charmerende by Valladolid. Se en live maya-madlavningsdemonstration, og spis en lækker frokostbuffet. Nyd bekvemmeligheden ved at blive hentet fra dit overnatningssted i Riviera Maya. Læn dig tilbage og slap af på den naturskønne køretur til Chichen Itza for at opleve et af verdens 7 vidundere. Betal den lokale skat, og følg din guide på en rundtur til mayaernes gamle hellige steder. Engager dine sanser med en live madlavningsdemonstration. Bliv forbløffet, når en kok tilbereder dejlige mayaretter med lokale grøntsager og dyr. Overskrid grænserne og oplev Mexicos kulinariske mangfoldighed. Nyd en frokostbuffet fyldt med lækre smagsoplevelser. Tag derefter til Ik Kil Cenote og gå ned ad en trappe hugget i sten for at komme ned i den dybe pool. Fordyb dig i det kølige vand på dette sted, som engang var helligt for mayaerne. Fortsæt til byen Valladolid, og få lidt fritid til at slentre gennem gaderne og nyde den koloniale arkitektur. Vend tilbage til dit overnatningssted, når udflugten er slut.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Yucatán

Alle aktiviteter

377 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Yucatán

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Yucatán?

Andre seværdigheder i Yucatán

Vil du se alle oplevelser i Yucatán? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Yucatán

Samlet bedømmelse

4.4
(4.866 anmeldelser)

Luis time tour mand var fremragende og meget vidende om alle tingene i Maya-kulturen. Siden begyndelsen var de fremragende med at hente os fra hotellet til tiden, på en komfortabel bus med aircondition og toilet. Vi tog til en lille by kaldet Kaua, så gik vi til Valladolid, så tog vi til Chichican, vi spiste der i buffeten og udforskede Cenote, så tog vi til sidst til Chichen-Itza. Stor oplevelse! Højt anbefalet.

Alt i alt var det en fantastisk dag. Tiden på lokationerne var fuldstændig nok. Vi skulle også betale entréen til Chichen Itzá og noget i cenoten på stedet, så der var et lille fradrag i forholdet mellem pris og ydelse, ellers var alt fantastisk!

Vi blev syge og var så heldige at kunne udsætte turen 🙏🏽 Vores guide Alan var super sjov og chaufføren var også meget flink. Vi følte os meget sikre! Det var en spændende oplevelse!

Fremragende, alt som beskrevet. Guiderne er meget gode og fylder os altid med en masse information.

Tak Sammy og Eduardo! Meget smuk, tæt dag fuld af møder og dejlige opdagelser