Ting at foretage sig
Zagreb

Kroatiens hovedstad opleves bedst til fods med travle barer, usædvanlige museer og middelalderperler.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Zagreb

Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

1. Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

Fordyb dig i den enorme skønhed i Kroatiens største nationalpark, der ligger mellem bjergkæderne Mala Kapela og Lička Plješivica. Book din billet til Plitvice Lakes National Park, og vandr gennem frodige skove for at se på fantastiske tufformationer og brusende søer. Vælg mellem 7 ruter og 4 vandrestier for at udforske dette uberørte landskab året rundt. Vær vidne til magien i 16 navngivne søer og utallige mindre søer, der flyder ind i hinanden. Oplev de øvre søer med blide bredder, eller beundre de nedre søer med stejle klipper og imponerende vandfald som Sastavci. Slut dig til naturentusiaster, der har holdt af denne park, siden den fik status som nationalpark i 1949.

Fra Zagreb: Plitvice & Rastoke guidet dagstur med billet

2. Fra Zagreb: Plitvice & Rastoke guidet dagstur med billet

Start din dag med transport i varevogn. Gør dig derefter klar til at nyde synet af 16 azurblå søer omgivet af brusende vandfald, når du udforsker Plitvice-søerne under en 8,5 km vandretur, tog og bådtur. Fordyb dig i Kroatiens kultur og historie, når du får fascinerende indsigt fra din guide, og oplev en fantastisk udsigt over det kroatiske landskab på rejsen til og fra parken. Se den eventyrlige landsby Rastoke på vej til parken, og tag billeder af dens vandmøller fra det 17. århundrede.

Zagreb: Museet for ødelagte forhold uden billetbestilling

3. Zagreb: Museet for ødelagte forhold uden billetbestilling

Få adgang med billetter til at springe køen over og tag på en følelsesmæssig rejse rundt i verden gennem hundredvis af opbrud og opdag, at kunst kan findes i hverdagen og i genstande. Museum of Broken Relationships tilbyder et unikt offentligt rum, der forbinder folk i deres fælles oplevelse af at føle kærlighed og hjertesorg. Føl dig velkommen af det venlige personale, der er der for at besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Begynd at udforske udstillingerne, der tæller omkring 100 historier doneret af mennesker fra hele verden som en måde at afslutte et brudt forhold på. Du inviteres med på en empatisk rejse til dybden af det menneskelige hjerte for at udforske vores ultimative behov for kærlighed og forbindelse på trods af de vanskeligheder, der følger med det. Det er et ønske om at forbinde jer på meningsfulde måder på tværs af de voksende klasser, samfund og kulturer, der synes at definere verden.

Fra Zagreb: Rastoke & Plitvice-søerne - lille gruppe m/billet

4. Fra Zagreb: Rastoke & Plitvice-søerne - lille gruppe m/billet

Forlad Zagreb, og sæt kurs mod Lika-regionen. Det første stop på ruten er den maleriske vandmøllelandsby Rastoke, som ligger ved sammenløbet af floderne Slunjčica og Korana. Tag en tur gennem byen for at beundre den enestående arkitektur, der er typisk i landdistrikterne. Turen fortsætter til Nationalparken Plitvice-søerne. Dette er Kroatiens ældste og mest besøgte nationalpark, opført på UNESCOs Verdensarvsliste i 1979. I århundreder har vand dannet vandfald og skabt 16 krystalklare søer i dette område. Lad dig betage af den enestående naturskønhed af skovlandskabet og søerne, som er forbundet med en række vandfald. Stig ombord på en elektrisk båd for at krydse søen Kozjak og lære mere om karstformationer og det rige dyreliv i parken. Bliv et med naturen, nyd den rene, friske luft, og lad dig forundre af den betagende udsigt, der omgiver dig. Guiden vil være samen med dig og din lille gruppe hele dagen og vil dele nogle interessante historier om områderne, I besøger. Guiden besvarer gerne eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Zagreb: Billet til Nikola Tesla Technical Museum

5. Zagreb: Billet til Nikola Tesla Technical Museum

Oplev fortidens teknologi og leg med tanken om, hvordan den kan påvirke vores liv i nutiden og fremtiden. Gå gennem den underjordiske mine og oplev Nikola Teslas visionære idéer ved at deltage i interaktive demonstrationer i Teslas kabinet. Besøg den permanente udstilling, der indeholder tematiske enheder som f.eks: - Transformation af energi - Flyvemaskinemotorer - Transportafdeling - Brandbekæmpelse - Geologi og olie - Geodætik - Katastre - Minen - Demonstrationslaboratorium - Radioaktivt affald - Astronautik og planetarium - Grundlaget for landbruget - Biavl - Vedvarende energikilder og energieffektivitet

Hop On Hop Off Panoramabus - Zagreb byrundtur

6. Hop On Hop Off Panoramabus - Zagreb byrundtur

Dette er den perfekte mulighed for at tilpasse din egen tur, du kan hoppe på, hoppe af ved ethvert stop for at udforske Zagreb på din fritid. Med denne service kan du vælge din rejse og opdage alt, hvad der er at se i Kroatiens historiske hovedstad. Med kun en billet kan du komme af og på ved så mange stop som du vil. Gratis WIFI leveres om bord. Få mest ud af alle de fordele og rabatter, som din Zagreb City Tour-pjece giver dig, præsenter bare din pjece, når du køber de anførte tjenester, og spar penge. Med kuponerne får du rabat på udvalgte attraktioner, butikker og restauranter i Zagreb. Hop On Hop Off Zagreb City Tour kører hver dag og er den bedste (og billigste) mulighed for at se de største attraktioner i Zagreb på den korteste periode.

Fra Zagreb: Tur til Ljubljana og Bled-søen

7. Fra Zagreb: Tur til Ljubljana og Bled-søen

Vi forlader Zagreb om morgenen og kører til Sloveniens hovedstad for at tage på en guidet tur i Ljubljanas gamle bydel. Se nogle af de fineste værker af arkitekten Jože Plečnik. Forundres over barok- og art nouveau-bygningerne, før du oplever den lokale stemning og finder ud af, hvor indbyggerne køber deres mad. Hør, hvorfor Napoleon var en af byens mest populære politikere, hvorfor Slovenien lever med kærlighed i sit navn, og hvordan den ikoniske Triple Bridge fik sit navn. Du har fri tid til at udforske de skjulte steder på egen hånd. Fortsæt til alpestedet Bled, nyd den spektakulære udsigt fra panoramakørslen rundt om søen, og gå derefter ombord på en traditionel båd (Pletna) for at nå den eneste ægte ø i Slovenien. Ring med lykkeklokken og nyd solen og den friske bjergluft, før du tager til det gamle slot, der ligger på toppen af en stejl klippe over søen. Bled-slottet er det ældste slot i Slovenien, og det byder også på den ældste traditionelle kage i regionen. Bled Cream Cake, som passer perfekt til udsigten fra toppen af slottets terrasse. Bagefter om aftenen kører vi tilbage til Zagreb. Efter en lang rejsedag bliver du sat af ved dit oprindelige bestemmelsessted.

Zagreb: 2,5 timers rundvisning om krigen i det kroatiske hjemland

8. Zagreb: 2,5 timers rundvisning om krigen i det kroatiske hjemland

Opdag hvordan det var at leve i Zagreb i de turbulente år af landets nyere historie på denne vandretur med en lokal guide. Få et nærmere indblik i den kroatiske hjemlandskrig, mens du besøger seværdigheder som en kælder, der blev brugt som beskyttelsesrum under luftangreb. Først besøger du de underjordiske tunneler fra Anden Verdenskrig, der præsenterer Kroatiens og Zagrebs historie gennem det 20. århundrede, herunder Anden Verdenskrig, næsten 50 år med det kommunistiske Jugoslavien og kommunismens fald i Kroatien gennem hjemlandskrigen. Turen slutter i kælderen, der blev brugt af de lokale som beskyttelsesrum under luftangrebene på Zagreb. Lær om detaljerne i hjemlandskrigen præsenteret gennem en videopræsentation.

Fra Zagreb: Plitvice-søerne - guidet gruppedagstur

9. Fra Zagreb: Plitvice-søerne - guidet gruppedagstur

Oplev de smukke Plitvice-søer, som er på Unescos verdensarvsliste, på en dagstur fra Zagreb. Forkæl dine øjne med skønheden i de små vandfald, traditionelle huse, 16 terrasserede søer og meget mere på en guidet tur. Forlad Zagreb, og start din rejse til Plitvice-søerne. Nyd en kaffepause ved porten til det fantastiske Plitvice-søområde. Få et glimt af nogle af de små vandfald, velbevarede møller og traditionelle huse, der ligger langs bredden af Slunjčica-floden. Ankom til Plitvice Lakes National Park, og følg din kyndige guide for at opdage de 16 terrasserede søer, der er dannet af naturlige travertindæmninger. Lær, hvordan søerne kan skifte farve i løbet af dagen, afhængigt af vinklen på solens stråler og vandets mineralske sammensætning. Gå gennem parken på den guidede sightseeingtur, før din guide tager dig med til en lokal restaurant til en valgfri frokost. Smag de typiske retter fra regionen, og spørg gerne din guide om anbefalinger til mad, drikkevarer eller endda souvenirs. Efter frokosten kan du læne dig komfortabelt tilbage på den behagelige køretur tilbage til Zagreb.

Zagreb: Byvandring med kabelbane og tunneler fra 2. verdenskrig

10. Zagreb: Byvandring med kabelbane og tunneler fra 2. verdenskrig

Tag en tur med os i et par timer, mens vi viser dig Zagrebs højdepunkter. Din guide vil have den lokale indsigt og de praktiske tips, så du får lyst til at udforske mere. Start turen ved Zagrebs berømte Zrinjevac Park, som vil give dig nogle fantastiske selfies og fotomuligheder. Fra parken fortsætter du til Bogovićeva-gaden, der er kendt for sine barer og restauranter. Derefter går du over Ban Jelačić-pladsen til næste stop ved den historiske Zagreb-katedral. Efter katedralen kan du gå gennem Dolac Farmers Market til tunnellerne fra 2. verdenskrig og få lidt nyere historie om byen. Nyd et lille hvil i kabelbanen til toppen af Grič Hill. På toppen af bakken ligger Gradec (den øvre by), hvor du kan nyde den smukke panoramaudsigt over byen. Fra Gradec skal du ned til Tkalčićeva-gaden. Gaden er også berømt for sine barer og restauranter, så du kan selv bestemme, hvor du vil stoppe for at få en snack. Afslut turen på Ban Jelačić-pladsen.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Zagreb

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Zagreb

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Zagreb?

De bedste dagsture og -udflugter fra Zagreb er:

Nationalparken Plitvicesøerne

Andre seværdigheder i Zagreb

Vil du se alle oplevelser i Zagreb? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Zagreb

Samlet bedømmelse

4.8
(3.631 anmeldelser)

Søerne vækker følelser... du efterlades målløs af deres utrolige skønhed. Området er i fremragende stand, og ruterne er gennemførlige. Vores guide, Antonio, var meget vidende om området og hans bys historie. En ydmyg og meget hjælpsom dreng, han forklarede os Kroatiens historie fra de tidligste kendte tider til at vise os sin personlige samling af mønter, overleveret til ham af hans bedstefar. Han gav os muligheden for at stoppe, når vi ville, og holdt gruppen sammen. Det var smukt og interessant at se, hvor meget han elsker sit land og hans ønske om at dele det med turister. Tak for en vidunderlig oplevelse!

Turen var perfekt! Vi havde en dejlig guide, Matija, som hentede os og tog os med til nationalparken. Undervejs fik vi et fantastisk indblik i parkens by, land og historie. Jeg følte, at jeg lærte så meget! Søerne var et must see, absolut et af de smukkeste steder på planeten. Vi tog en bådtur inde i parken, spiste frokost og tog derefter tilbage til Zagreb. Jeg anbefaler stærkt denne tur, især hvis du får vores guide, Matija.

Luka er en meget venlig og professionel guide, og du får en masse forklaring. visningerne og gåturen er meget godt og effektivt organiseret! Jeg kan anbefale denne tur til alle, den er bestemt prisen værd. lille gruppe, som også gjorde gåturen/turen sjovere.

Rigtig fin tur med Diana som guide! Hun er en utrolig dygtig formidler, og hun delte ud af sin store viden. Du går dig fra med utrolig meget ny viden.

Den bedste af det hele var guiden, der gjorde det super nemt med god kørsel i firmabilen.