Firenze

Vælg datoer

Seværdigheder i Firenze

Højdepunkter i Firenze

Firenze er Toscanas sjæl og den er gennemsyret af renæssancen. Du vil opdage en myriade af arkitektoniske perler og en overflod af udsøgte kunstværker. Byen er i sig selv et fantastisk kunstværk.

 • Uffizierne

  1. Uffizierne

  Uffizierne er byens bedste museum og det er her, du kan se Botticellis betagende "Venus fødsel". Det er en god ide at booke billetter på forhånd, så du slipper for at stå i kø.

 • Firenzes Galleria dell'Accademia

  2. Firenzes Galleria dell'Accademia

  Michelangelos "David" står, med rette, midt på tribunen. Hvis du holder af klassisk musik, vil du desuden nyde udstillingen på Galleria dell'Accademias Museum For Musikinstrumenter. 

 • David

  3. David

  David er den mest berømte statue i Firenze, måske i hele verden, og folk har beundret Davids mejslede fysik siden den blev skabt i 1504.

 • Palazzo Vecchio

  4. Palazzo Vecchio

  Kopien af "David" ved indgangen til Palazzo Vecchio indikerer, at han oprindeligt var placeret her indtil 1873. De Femhundredes Sal, der er renoveret, er en del af bygningens museumsafdeling.

 • Piazza della Signoria

  5. Piazza della Signoria

  Piazza della Signoria findes mange skulpturer med Loggia dei Lanzis galleri, rytterstatuen af Cosimo I og Neptunspringvandet, som har en vis lighed med Cosimo.

 • Domkirken i Firenze

  6. Domkirken i Firenze

  Udsigten fra den gotiske domkirkes ikoniske, røde teglstenskuppel, er et fantastisk panorama over byens bølgende terrakottatage, midt i det kuperede toskanske bakkelandskab. Domkirken kaldes desuden il Duomo.   

 • Dåbskapellet i Firenze

  7. Dåbskapellet i Firenze

  Firenzes Dåbskapel er opført i hvid og grøn marmor og er dedikeret til byens skytshelgen, Johannes Døberen. Det har en indvendig kuppel med overdådige, gyldne mosaikker.

 • Santa Maria Novella

  8. Santa Maria Novella

  Udefra ser den helt almindelig ud, men indvendig er Santa Maria Novella-kirken storslået og bestemt et besøg værd. I kirkens kloster er der afklaret ro og du får fred i sjælen.

 • Ponte Vecchio

  9. Ponte Vecchio

  De pastelfarvede lejligheder over butikkerne med kunst, smykker og souvenirs ligger side om side på byens ældste og helt enestående bro Ponte Vecchio over floden Arno. Den er et vidunderligt smukt syn, både dag og nat.

 • Palazzo Pitti

  10. Palazzo Pitti

  Du kan slentre over Ponte Vecchio til Medicifamiliens gamle residens. Palazzo Pitti rummer 5 museer, herunder Museet for Moderne Kunst og det overdådige Palatinske Galleri.

Planlæg dit besøg

 • Hvor længe skal jeg være i Firenze?

  Hvis du tager mindst 4 overnatninger, har du tid til at se hovedattraktionerne uden at fare fra det ene sted til det andet. Men hvis du afsætter en uge, har du tid til at fordybe dig fuldt og helt i renæssancen.

 • Hvordan kommer jeg rundt i byen?

  Firenzes centrum er tæt på alt og du kan sagtens udforske byen til fods. Det historiske centrum er på UNESCOS Verdensarvsliste og der er adgang forbudt for trafik. Hvis du planlægger at leje en bil og tage på udflugt i Toscana, må du parkere udenfor den begrænsede trafikzone. Regn med 15 EUR om dagen til parkeringsplads.

 • Hvor dyr er Firenze?

  Du betaler for entréen til alle større seværdigheder, også til kirker. Der er gratis adgang til Firenzes domkirke, men du skal købe billet for at komme op i kuplen og se den utroligt smukke udsigt. Restauranterne i Italien ligger en serviceafgift til regningen, der kaldes "pane e coperto" (Brød og dækning). Det er nogle få ekstra euro per person for at sidde ved bordet, men det er ikke drikkepenge til tjeneren.

Praktisk information

 • Sprog
  Italiensk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +39
 • Bedste tid at tage dertil
  I oktober er vejret stadig varmt, men der er færre turister.

Andre seværdigheder i Firenze

Vil du se alle oplevelser i Firenze? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Firenze

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 48.282 anmeldelser

Very well-chosen route with interesting sights within a good time-frame, we were never on the bus for more than about 50 minutes. For some reason the advert had a strong emphasis on how luxurious the bus would be, even though it was just a regular bus. Don't expect any USB outlets or anything fancy. Also, the free lunch was of a pretty low quality, we would skip it entirely another time. Maybe the company should choose a venue with better food for a small price increase. Personally i could have used another thirty minutes in Momteriggioni.

Det var en smuk tur og interessant historie. Flot oplevelse .Der er virkelig mange trapper og anbefaler det ikke til folk med dårligt helbred el dårlig kondi da man går stejlt op i smalle trappe gange hvor det er svært at passere hinanden og der er ikke muligheder for så mange hvil da der hele tiden kommer nogen foran/ bagved en .Guiden talte engelsk men var svær at forstå igennem heat set så man skulle koncentrere sig meget. Vi var heldigvis en lille gruppe så man kunne aflæse ansigt og stå tæt ved hende

En super oplevelse man ikke må snyde sig selv for.

En super oplevelse man ikke må snyde sig selv for, hvis du skal til Firenze. Guiden talte et tydeligt og forståligt engelsk, cyklerne var velkørende og vi fik set en masse spændende steder og hørt historien. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi var blevet tilbudt en cykelhjem da trafikken og vejbelægningen visse steder på ruten var lidt faretruende.

This was one of the best and most interesting tours i had in Florence. It is a MUST to do one of the first days you are in Florence. It is well organized and you will learn so much on only little time. These guides are really proffesional and educated in history of art. They know absolutely everything!! Ask for the guide SAFE. He is the best!!!

Super fin og utrolig flot tur. De mange trapper var intet problem, men vi erfarede at folk med højde problemer, ikke var så glade for at gå på rapoét der kom midt på turen, selv om det var skærmet af. Meget vidende guide. Kan varmt anbefale denne tur og tager den gerne selv igen næste gang vi er i Firenze.